De leukste koffiestops voor onderweg

5 x Take away koffie in het Westland

Nu we allemaal in coronatijd graag naar buiten gaan en veel fietsen en wandelen, zijn jullie vast weleens toe aan wat lekkers. Maar waar kan je terecht voor een korte koffiepauze als de horeca gesloten is? Dit zijn onze 5 take away tips, mét leuke routes! 

1. Koffiehuis de Hooiberg

In het kleinste dorp van Nederland, genaamd 't Woudt, bevindt zich een kerk, een rij huisjes, drie boerderijen én het leuke koffiehuis De Hooiberg. Nu geopend voor koffie, lekkers en broodjes to go. Tip: proef de Woudtse plak! Het dorp 't Woudt ligt midden in een prachtig gebied en dit ommetje door de polder is zeker de moeite waard. Veel plezier!

2. Eetcafé de Bonte Haas

Eetcafé de Bonte haas in Wateringen heeft een unieke locatie aan het water. Normaliter met een bomvol terras, nu geopend voor take away. Ze verzinnen steeds leuke (win)acties en hebben nu een speciale "boxwandeling" voor 2 personen. Maak een wandeling langs de prachtige Zweth en geniet van iets lekkers van de Bonte Haas. Kijk op hun website of socials voor meer informatie. 

3. Koffie bij de Buren

Koffiekenners weten Koffie bij de Buren te vinden en ze bestaat nu 2 jaar, hoera! Je haalt hier de lekkerste soorten koffie, diverse taarten, high tea en high coffee voor bij je thuis. Bestellen kan via de website. Voor koffie kan je natuurlijk gewoon langskomen. Je vindt Koffie bij de Buren in Kwintsheul. Op de weg ernaartoe fiets of wandel je tussen de kassen en dan ineens zie je het liggen aan de Gouwlaan. Hou je wel van fietsen? Dan is dit wellicht een leuke route door heel het Westland. Handig om te weten, de locatie heeft géén huisnummer! Wil je jouw navigatie instellen, type dan Gouwlaan 7 in. Op instagram geeft eigenaresse Manon je leuke updates van de heerlijkste baksels.  

4. NON

Wie kent NON niet? *stilte* Juist, iedereen toch wel! Zeker als je in De Lier woont. NON maakt allerlei homemade lekkernijen. Van ontbijt tot borrelhappen, smoothies en andere verwennerijen. Geschikt om even af te halen tijdens je wandeling of fietstocht. Ben je niet bekend in de Lier? Dit is een leuke wandeling rondom de Lier. Vergeet niet langs NON te lopen ;) Wil je weten wat ze nu voor lekkers hebben? Volg hun op Instagram.  

5. De Tuinderij

Niet echt bekend om de koffie, maar om de gekste activiteiten! Als je nou toch lekker aan het fietsen bent in De Lier, kan je jezelf en je kinderen een plezier doen met een ijsje van de Tuinderij. Ze staan er elk weekend van 10.00 tot 17.00 uur met een grote glimlach. Zin in een Solex Tour, Kever Tour of E-kickbike Tour? Voor 2 personen bieden ze dit iedere dag geheel Corona-proof aan! Voor info en boekingen, mail naar info@detuinderij.nl. Fiets je even langs? 

Veilig bezoek aan het Westland

Hou je tijdens een bezoek aan het Westland aan de RIVM-maatregelen. Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte!  Even de deur uit voor een frisse neus is goed voor de gezondheid, maar plan je komst van te voren. Is het te druk? Dan zien we je een andere keer graag terug. Hou tijdens je activiteit afstand van elkaar. Loop of fiets zoveel mogelijk aan de rechterkant om zo een veilige afstand te bewaren tussen jou en de tegenliggers. Volg de instructies op per locatie en waar je ook naartoe gaat, was vaak je handen en hou altijd de 1.5 meter afstand. Bedankt, blijf gezond! 

Lees ook: 
> Wandelroutes door het Westland
> Fietsroutes door het Westland
> Take away in het Westland

 

headerfoto: NON

Datum

maandag 1 maart 2021

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!