De Nationale Zomerbloemen-tentoonstelling

vrijdag 13 september 2019, 12:00

Je kunt de mooiste zomerbloemen gratis bewonderen tijdens de jaarlijkse Nationale Zomerbloemententoonstelling in de Oude Kerk in Naaldwijk van 12 tot en met 15 september 2019.

Nationale Zomerbloemententoontstelling

De 34e editie vindt plaats van donderdag 12 tot en met zondag 15 september 2019. De Oude Kerk wordt betovert met mooie bloemen en planten, waar je gratis een kijkje kunt nemen. Bovendien kun je genieten van doorlopende muzikale uitvoeringen, kunstexposities en een themagerichte expositie van bloemschikamateurs (door Groei&Bloei).

Thema 2019

Ieder jaar krijgt de tentoonstelling een thema mee. Het thema van 2019 is ‘Nazomeren’. Op de drempel van de herfst wordt er genoten van de nazomer. Allerlei zomerse zaken centraal zoals het weer, een stralende zon, de uitbundigheid van de natuur, het buitenleven en alles wat daarbij hoort. Om het thema nog kracht bij te zetten is er dit jaar voor twee themabloemen gekozen: Lisianthus en Bouvardia.

Keuring van de zomerbloemen

De keuring is bedoeld om de kwaliteit van de tentoongestelde producten te waarborgen en daarmee de competitie tussen de telers te stimuleren. Want elke teler krijgt een cijfer voor zijn of haar ingezonden bloemen en er vindt een prijsuitreiking plaatst. De gekeurd zomerbloemen worden in de tentoonstelling verwerkt. 

Meer informatie over de tentoonstelling vindt u op: www.nzbt.nl

Datum

vr 13 sep 12:00