Demonstratie zilveren sieraden maken

zaterdag 19 mei 2018, 13:00

Demonstratie zilveren sieraden maken

De expositie ´Sprekend zilver´ laat zien hoe men in de negentiende en het begin van de twintigste eeuw zijn welvaart tentoon wilde spreiden. Het begon met een zilveren cassette, die al snel gevolgd werd door luxe artikelen als druivenscharen, pepermunt- en loddereindoosjes, naaigerei en miniatuurzilver. De heren maakten mooie sier met hun tabakspot, het pijpenkomfoor, de snuifdoos en alles wat met roken te maken had.

Zilveren sieraden zijn nooit uit de mode geweest en worden nog steeds veel gedragen, maar wel in een eigentijdse stijl. Juwelier Nederlof weet daar alles van en is blij dat het zilver deze maanden in het museum in de spotlights staat. Begin april kwam hij te midden van de expositie een zilveren schaal vervaardigen, waar veel belangstellenden op afkwamen. Op zaterdag 19 mei is de juwelier weer een middag aanwezig om te demonstreren hoe zilveren sieraden totstandkomen.

Meer informatie

Vergeet u dan niet om beneden in de entree de mooie mini-expositie van Jantine Kreeft-Smits te bekijken, die zich al jaren bekwaamt in de kalligrafie. Zij combineert deze kunst van het schoonschrijven met cartonnage en toont daar eveneens mooie exemplaren van.

Zaterdag 19 mei tussen 13.00 en 15.30 uur te zien in Museum ‘De Timmerwerf’, Hoofdstraat 63 in De Lier, www.museumdetimmerwerf.nl.

 

Datum

za 19 mei 13:00