Deze 8 leuke familie uitjes helpen je de zomervakantie door!

Nu de zomer is aangebroken is het tijd om volop te genieten met de familie. Toch zijn 6 weken zomervakantie lang en is het niet eenvoudig om keer op keer weer leuke uitjes voor kinderen te verzinnen. Met deze 8 supertips helpen wij je de zomer door!

Veel plezier in Westland!

Tip 1: maak een vaartocht met een elektrische sloep

De vaarwegen in Westland werden voorheen gebruikt om groenten, fruit en bloemen naar de veiling te brengen. Nu zijn ze uitstekend geschikt voor plezier op het water. Huur eens een superstille elektrische sloep en maak er een heerlijke dag op het water van. Booma Recreatie in Poeldijk is een prachtige startlocatie om Westland over het water te ontdekken. En maak je dag compleet door er een picknickmand bij te bestellen.

Tip 2: ga frambozen plukken

Bij Plukkerij Framblij maken ze van frambozen plukken een feestje. Vandaar ‘Framblij’ en niet ‘framboos’! Kinderen, opa’s, oma’s en ouders krijgen allemaal een mandje om de hals, een schaartje in de hand en gaan aan de slag met plukken. Op de Facebook-pagina van Framblij kan je zien welk fruit er in seizoen is, want naast frambozen zijn er ook aardbeien, druiven, kersen, bramen, enzovoort. Plukken kan de hele zomer door op woensdagmiddag en zaterdagmorgen.

Tip 3: ga zeemeermin zwemmen

Het is waarschijnlijk de droom van heel veel jonge meiden; het echt kunnen zwemmen als een zeemeermin! Zwembad De Boetzelaer is trots dat ze deze bijzondere workshop kunnen aanbieden. Onder begeleiding van een ervaren instructeur leer je hoe je door het water kunt bewegen met een zeemeerminstaart. Na afloop ontvang je een zeemeermin certificaat.

De workshop zeemeerminzwemmen duurt 60 minuten en is inclusief gebruik van de zeemeerminstaart, vin en een duikbril. De workshop is gericht op kinderen vanaf 7 jaar t/m 12 jaar in het bezit van een A- en B-diploma. Let op: vooraf inschrijven is noodzakelijk, want vol=vol.

Edit: Dit zwembad is in februari 2019 volledig afgebrand. In 2021 komt er een nieuwe Boetzelaer.

Tip 4: maak iets moois van een stuk hout

Binnenlopen in Museum De Timmerwerf is alsof je binnenloopt in een eeuwenoude timmerzaak en de timmerman net even weg is. Je ziet hier gereedschappen die je nog nooit gezien hebt, zoals een eeuwenoude draaibank en mallen voor het maken van schoepen van molens. Met enige regelmaat organiseert het museum superleuke ochtenden ‘timmeren voor kinderen’, waarbij je - onder begeleiding - aan de slag gaat met het bewerken van hout.

Tip 5: ontdek ponyrijden

Als je een keer iets bijzonders wilt doen is ponyrijden een leuk idee. Iedereen vanaf 6 jaar oud kan bij Manege Noordland terecht voor rijles. Omdat je per les betaalt, kan je hier altijd terecht! Zo zijn er deze zomer leuke workshops voor beginnende ruitertjes waarin je leert hoe een pony schoon en netjes te poetsen. Ook leer je hoe je een pony moet zadelen. Natuurlijk is het ook mogelijk om, onder begeleiding, in de binnenbak een rondje met een pony te stappen. Als je er echt een feestje van wilt maken is ponyrijden, pony’s poetsen en knuffelen en daarna een patatje met kroket eten natuurlijk helemaal super.

Tip 6: ga karten/lasergamen/escaperoomen

Max Verstappen heeft het racen geleerd door te karten. Bij Van der Ende Racing Inn - de grootste indoor kartbaan van Europa - ontdek je misschien wel jouw eigen racetalent. In speciale kinderkarts kan iedereen vanaf 1,40m veilig het racen ontdekken. Nog niet spannend genoeg? Ga dan in een oude verlaten haven superspannend kinder-lasergamen. Dat is toch echt veel leuker dan die X-box of Playstation! Nieuw bij Van der Ende Racing Inn zijn de Escaperooms. Je kunt kiezen uit ‘The Riddle Master’, waarbij je zoveel mogelijk raadsels moet oplossen of ‘The Hacker’, waarbij je vanuit een high-tech controlekamer mevrouw Smith moet beschermen.

Tip 7: ga kanovaren/minigolfen/waterfietsen/survivallen in 1 dag

Bij Paviljoen De Zweth kan je met het hele gezin terecht voor een superleuk dag uit. Midden in de polder ligt dit kinderspeelparadijs, waar je van de gekkigheid bijna niet weet wat je eerst wil gaan doen. Kanovaren of toch eerst minigolfen? Of nee, toch eerst op de trampolines en dan op de survivalbaan. Voor één prijs mag je de hele dag alle activiteiten op het terrein doen. Paviljoen De Zweth is een heerlijke plek waar je kinderen niet uitgespeeld raken en zeker vaker terug willen komen.

Tip 8: zwemmen in een buitenbad

Wil je met je kinderen heerlijk genieten van een buitenzwembad, dan is Zwembad De Hoge Bomen de plek om te zijn. Het enorme buitenbad met grasveld er omheen bieden alle ruimte voor een heerlijk dagje in het water en in de zon. Naast het buitenbad zijn er ook nog twee binnenbaden, een whirlpool en een super coole waterglijbaan.

Datum

vrijdag 20 juli 2018

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!