Ontdek de kassen in het Westland

foto: Mieke Bos

Ontdek de fascinerende wereld van de glastuinbouw

Westland staat wereldwijd bekend om de kassen, de innovatieve glastuinbouw en de verse groenten, bloemen en planten die hier gemaakt worden. Wil je zelf wel eens zien hoe zo’n bloemenzee er uit ziet? Of een echt lekker druifje of tomaatje proeven? In het Westland kun je op velerlei manieren een bezoekje brengen aan de kassen!

Glastuinbouw in het Westland

De wereld van de kassen zit de Westlander in het bloed. Iedereen in het Westland heeft familie die tuinder is en iedereen heeft als kind in een kas gewerkt. De glastuinbouw in het Westland kent een rijke geschiedenis en staat vandaag de dag aan de absolute wereldtop als het gaat om innovatie en kennis.

historische zwart-wit foto van tuinders die trots naast een kar staan vol met houten kisten met Westlandse tomaten in het Westland

Geschiedenis van de glastuinbouw

De economische waarde van de glastuinbouw in het Westland bedraagt inmiddels vele miljarden euro's, maar hoe is het ooit begonnen?

Lees meer

luchtfoto met glazen kassen in het Westland met roze led verlichting

Westland: Formule 1 van de glastuinbouw

De glastuinbouwsector in het Westland staat bekend om zijn innovatiekracht en ondernemerschap. De kennis en kunde ligt op Formule 1 niveau.

Lees meer

een tros rijpe en nog niet rijpe tomaten aan een tomatenplant in een kas in het Westland

Groene apotheek van de wereld

Geen pillen, maar paprika's, dat is waar het Westland voor staat. Het Westland wil de wereld voeden op een gezonde en duurzame manier.

Lees meer

Bezoek een kas

Tijdens een vakantie in het Westland, mag een bezoek aan een kas niet ontbreken. Bekijk hier hoe en waar je dat kunt doen.

Bezoek een kas