Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt is een familiebedrijf waar de bekende Westlandse tafeldruiven met veel liefde én biologisch-dynamisch worden gekweekt. Ieder jaar, meestal in augustus, start het oogstseizoen van de Westlandse tafeldruiven. 

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt

Arnold en Hilde Jansen zijn inmiddels de vierde generatie in de familie Jansen die dit mooie tuindersvak nog steeds uitoefenen. In 14 druivenserres worden authentieke druivenrassen gekweekt zoals de Blauwe en Witte Frankenthaler, Muskaat van Alexandrië en Black Alicante. Allemaal oude druivenrassen die ‘Westlands Roem’ worden genoemd. Voor een stukje nostalgie, ontspanning en pure smaakbeleving moet je naar Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. 

 Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight

Biologisch dynamisch

Het echtpaar kweekt biologisch dynamisch. “Het gaat om dat fingerspitzengefühl”, verteld Hilde. “Dit betekent dat wij onze keuzes baseren op wat wij zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Daarom zijn wij voortaan biologisch dynamisch.” Zij laten de natuur het ritme bepalen. Hoe meer zonneschijn, hoe sneller de druiven geoogst kunnen worden. 

Druivenseizoen

Vanaf mei, wanneer alles groeit en bloeit, tot eind oktober, kunnen bezoekers genieten van verrassende en inspirerende rondleidingen in de druivenserres en vanaf half augustus kunnen er natuurlijk druiven geproefd en gekocht worden in het winkeltje. Het besef dat deze druiven ooit booming business in de regio waren, wordt duidelijk als je de oude foto's aan de wand ziet en het verhaal van het echtpaar hoort. Als je door de druivenserres loopt of aan de lange houten tafel geniet van de druiven, krijg je meteen een vakantiegevoel.

Informatie

Zwethkade Zuid 45
2635 CW Den Hoorn
Tel: 0174-292911
Mobiel: 06-42251257
info@druivenkwekerij.nl
www.druivenkwekerij.nl
Facebook

Openingstijden:
De druivenserres zijn geopend tijdens Open Dagen of op afspraak. Het bezoekseizoen is van mei tot midden november.
In het druivenseizoen is de druivenwinkel elke werkdag van 11.00-17.30 uur en zaterdag van 10.00-16.00 uur geopend.