Duin- en strandwandeling van Ter Heijde naar Kijkduin

Een heerlijke duin- en strandwandeling door een uniek stukje kustgebied. Een wandeling van Ter Heijde aan Zee, via de Zandmotor, naar Kijkduin en weer terug.

Duin- en strandwandeling van Ter Heijde naar Kijkduin 

Nog tijdens onze workshop van Izi.travel riep Dylan al: 'Mijn route is al bijna klaar!'. Hij maakte deze audiovisuele duin- en strandwandeling vanaf zijn eigen strandtent Jamm Beach in Ter Heijde naar Kijkduin en weer terug. Dylan is een echte duin- en strandliefhebber en weet dus precies de juiste route uit te stippelen! Onderweg vertelt Dylan je wat over de verschillende gebieden met bijbehorende bezienswaardigheden. 

De wandelroute

Vanuit het kustdorpje Ter Heijde aan Zee loop je via een bijzonder duingebied naar Kijkduin. Je wandelt onder andere langs natuurgebied Solleveld. Solleveld bestaat vooral uit oude, kalkarme duienen, maar is ook een broedplaats voor vogels: nachtegalen, tjiftjafs en de koekoek om er een paar te noemen. En met wat geluk spot je misschien nog een vos of de konikpaarden! Vanaf Kijkduin wandel je via het strand en de innovatieve "Zandmotor" weer terug. De wandeling kan ook vanaf Kijkduin gemaakt worden en duurt ongeveer 4 uur.  

Izi.travel app

De audiovisule wandelroute vind je op de app van Izi.travel. Download de app op je smartphone en vindt de route door te zoeken op 'Ter Heijde'. Als je op de route klikt kun je vervolgens op 'start' klikken. Terwijl je buiten wandelt, volg je de GPS-gestuurde tour en krijg je vanzelf een melding wanneer Dylan je wat wilt vertellen over het gebied. Je hoeft niet perse bij 1 te beginnen. 

Offline gebruiken

Je kunt de gidsen gewoon thuis, in een hotel of via gratis WiFi in een museum of een café downloaden voor offline gebruik, zonder roamingkosten! Zelfs in de offline modus worden de verhalen op straat via GPS geactiveerd.

 • Jamm Beach

  Karel Doornmantrap 2
  (strandopgang Karel Doormanweg)
  2684 XH Ter Heijde
  Tel: 0174-725200 / 06-18512039
  dylan@jamm-beach.nl
  www.jamm-beach.nl
  Facebook

  Openingstijden:
  Jamm Beach is geopend van april tot en met september onder voorbehoud van slecht weer. Bij twijfel kun je contact opnemen met Dylan: 06-18512039. Parkeren is gratis. 

Waar kan ik dit doen?