Eén kijkje in de geschiedenis tijdens de Nationale Museumweek

De week van 8 tot en met 14 april staat in het teken van de Nationale Museumweek. Gedurende deze week zetten ruim 400 musea door het gehele land hun unieke collectie in de schijnwerpers.

Waarom de Nationale Museumweek?

De wereld verandert zo razend snel, op zó een hoog tempo én met zulke grote veranderingen dat het soms moeilijk bij te houden is. Daarom zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn plekken die het verleden verbinden met het ‘nu’. Het zijn onze plekken voor reflectie, verdieping en herkenning. Van verbazing, ontroering en verrassing. Deze bestemmingen kunnen onze helpen antwoord te geven op de grote vraag ‘’Wie zijn wij en waar liggen onze roots?’’. Museumweek is niet alleen een Nederlands concept, maar een wereldwijde Twitter-campagne die een week lang musea en hun bezoekers over de hele wereld mobiliseert.

Musea vertellen ons de belangrijke verhalen die wij niet mogen vergeten.

Musea in het Westland

Ook in het Westland kunnen we een duik nemen in onze eigen geschiedenis. Maar liefst drie speciale musea hebben dagelijks hun deuren geopend om hun bijzondere collectie te laten zien. Ontdek wat de Westlandse Musea ons te bieden hebben over onze eigen plaatselijke geschiedenis:

1. Westlands Museum

De tentoonstelling vertelt het verhaal van het ontstaan van Westland, een verhaal dat al begint in de tijd van de Romeinen. Extra aandacht wordt er besteed aan de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw in het Westland.

2. Museum de Timmerwerf

De Timmerwerf is gehuisvest in een prachtig historisch pand, waarin sinds 1642 onafgebroken een timmerzaak is geweest. Delen ervan gaan zelfs terug tot het eerste kwart van de vijftiende eeuw, toen hier het ’Leien Huis’ stond. Na de restauratie in 1999 was de bestemming van het gerestaureerde pand duidelijk: een timmermuseum!

3. Westlands Schaatsmuseum

Het Westlands Schaatsmuseum weet alles over de historie van het schaatsen. Het museum is ontstaan uit de verzameling van oprichter Jan Verbeek. Aanrader voor iedere schaatsliefhebber!

Op een hele mooie en inspirerende Museumweek!

Datum

donderdag 11 april 2019

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!

Lees hier meer blogs