Een strandrit met het paard

Ruiter Peter van Geest vertelt over zijn passie voor paardrijden door duin en strand.

Een strandrit met het paard in het Westland

Hoe leuk is het om een buitenrit te maken door een duingebied en over het strand. Dat is geweldig en het kan gelukkig in het Westland.

Ik heb het geluk om regelmatig met de paarden van Manege Noordland uit ’s-Gravenzande naar buiten te kunnen om een buitenrit te maken door het uitgestrekte duingebied (de Dix Hoorn Driehoek) en de brede stranden tussen ’s-Gravenzande en Hoek van Holland.

In het duingebied zijn brede en smallere ruiterpaden met een mooi uitzicht over het gebied. Je kunt er stappen, draven en galopperen. De ruiterpaden sluiten goed op elkaar aan, zodat je diverse lussen kunt rijden en zo je buitenrit kunt variëren. Vanuit het duingebied kun je via verschillende strand opgangen het strand op en af rijden.

Eenmaal op het strand is het vaak even heerlijk uitwaaien en genieten van het weidse uitzicht. En wat is er dan leuker om lekker met je paard door de branding te stappen en, als je geluk hebt, te genieten van een prachtige zonsondergang.

En natuurlijk leent zo’n vlak strand zich uitermate goed om eens een lekkere snelle galop te doen. Leuk voor paard en voor mij als ruiter.

Ik ben trots op dit mooie gebied met heel veel mogelijkheden!

Groetjes, Peter van Geest

Datum

maandag 19 september 2016

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!