Een Westlandse ervaring

Na terugkeer van vijf jaar buitenland bekijk je je eigen regio opeens met andere ogen. Misschien komt het omdat je in het buitenland de omgeving intensiever in je opneemt en doe je automatisch hetzelfde bij terugkeer op het honk. Er gaat in ieder geval een wereld voor mij open als het om het Westland gaat.

Want wat een rijk bezit aan musea heeft het Westland. Het Westlands Museum dat prachtig gemoderniseerd is en het hele verhaal van A tot Z over de historie vertelt. Het prachtige pand van De Timmerwerf in de Lier, waar je teruggevoerd wordt naar het leven en het timmermansbestaan van toen. En zo zijn er nog zoveel prachtige musea die Westland rijk is.

Maar ook op cultureel gebied is er genoeg te doen in Westland. Theater de Naald heeft ieder seizoen weer een verrassend programma. Maar het theater is niet de enige plek om voor wat culturele ontspanning naar toe te gaan. Wel eens een bezoek gebracht aan de Cultuurschuur in Monster? Hier kun je in een ontspannen sfeer je hart ophalen als het gaat om optredens van muzikanten en cabaretiers. Daarnaast kun je er ook talloze workshops volgen. Voor ieder wat wils!

Maar wat er in al die jaren niet veranderd is, is mijn liefde voor het strand. Ik heb ooit ergens deze quote gelezen en wat mij betreft heel erg waar:

– The feel of a country under your fingertips, against your cheek, through the soles of your feet – this can only be done by walking -.

Er gaat niets boven een heerlijke strandwandeling. En waar kun je dan beter beginnen dan op de Zandmotor in Ter Heijde. Wind in de rug, zon in het gezicht. De Zandmotor is een nieuw stukje Nederland. Een kunstmatig opgespoten schiereiland tussen Kijkduin en Ter Heijde. Met een beetje geluk vind je er nog fossiele botten uit verre, verre tijden. Er liggen er heel wat verzameld in onze tuin. Al lopend richting ’s-Gravenzande, houden we een pitstop bij Standtent de Pit voor een overheerlijke lunch. Een geweldige no-nonsens strandtent, waar het eten weer echt is. Na de lunch vervolgen wij onze weg richting de pier van Hoek van Holland, waar voor ons het thuishonk weer wacht.

Geschreven door: Yolande Kleinjan

Datum

woensdag 4 mei 2016

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!