Fiets met de LF-route langs de hele Nederlandse Kust

Wie wil er nu niet fietsen langs de zee, met de zilte zeelucht in je haar en het geruststellende ruisen van de branding als muzikaal decor? Met de LF Kustroute maak je kennis met de meest bijzondere plekjes langs de Nederlandse kust. Niet alleen trap je langs uitnodigende stranden en levendige badplaatsen, je fietst ook door spannende duinlandschappen en kweldergebieden waar de vogels je toezingen. In de vele havens onderweg, groot en klein, is van alles te beleven.

LF KUSTROUTE

De LF1 Noordzeeroute en LF10 Waddenzeeroute smelten samen tot de LF Kustroute. Een nieuwe route met een vernieuwd tracé.

Deze Langeafstand Fietstocht langs de Nederlandse kust is een bijzondere ontmoeting met de waterbouwkundige wonderen die de Nederlanders hebben opgeworpen om het land te beschermen tegen het water. In Zeeland kom je over verschillende deltawerken, met de Oosterscheldekering als indrukwekkend hoogtepunt. Van daaruit fiets je langs de Westlandse kust en zult versteld staan van de ruimte die hier te vinden is. Stap van de fiets af en wandel over de Zandmotor.

En natuurlijk gaat de route over de 32 kilometer lange Afsluitdijk, die elke Nederlander een keer bezocht moet hebben. Bij Den Helder verruil je de Noordzee voor de Waddenzee. Het landschap wordt weidser en stiller. De uitzichten over de Waddenzee zijn spectaculair en de kans is groot dat je zeehonden ziet. Avonturiers kunnen ervoor kiezen om vanaf Den Helder te gaan eilandhoppen of een van de Waddeneilanden aan te doen vanaf verschillende havens langs de route.

De 610 kilometer lange LF Kustroute is een afwisselende route, die je aan het einde meteen opnieuw wil fietsen. 

Meer informatie vind je hier: www.lfkustroute.nl