Fietsexcursie door de Hoefpolder

zaterdag 23 februari 2019, 10:00

Fietsexcursie door de Hoefpolder

Op zaterdagmorgen 23 februari organiseert De Timmerwerf samen met medewerkers van Delfland opnieuw een excursie door de Hoefpolder. Deze polder is de kleinste polder van De Lier, maar hij is met woningbouw, bedrijventerreinen en glastuinbouw zeer intensief bebouwd. De Schildersbuurt en de Muziekbuurt liggen ook in deze polder. Maar hoe is de waterhuishouding in dit gebied geregeld, welke maatregelen zijn er genomen om droge voeten te houden en waar wordt er vanuit de Lee water ingelaten om de sloten in de woonwijken regelmatig te verversen?

Op stinksloten en te veel stilstaand water met muggenoverlast zit niemand te wachten. Het gemaal van de Hoefpolder staat aan het begin van de Sportlaan en zal tijdens deze excursie geopend zijn. Molenaar Rob van Zijl gaat u vertellen hoe alles werkt en waar het uitgemalen polderwater in de Lee uitkomt. De route gaat via de Kijckerweg richting Hoefweg langs een aantal grote waterbergingen en een medewerker van Delfland legt uit welke investeringen er zijn gedaan om wateroverlast in deze intensief bebouwde polder te voorkomen.

Meer informatie

De fietsexcursie start bij De Timmerwerf en het vertrek is om 10.00 uur. De fietstocht duurt tot ongeveer 11.30 uur. De kosten zijn € 3,- p.p. en kinderen gaan gratis mee. Elke deelnemer krijgt een routekaart die tevens toegang tot de tentoonstelling ‘Pompen of Verzuipen’ geeft. Bij slecht weer zal de excursie een week verschoven worden.

Datum

za 23 feb 10:00