Fietsexcursies langs Lierse waterbergingsprojecten

zaterdag 17 november 2018, 10:00

Fietsexcursies met een gids langs Lierse waterbergingsprojecten

De expositie ‘Pompen of Verzuipen’ besteedt met foto- en filmmateriaal ruim aandacht aan de enorme wateroverlast uit 1998. Daarnaast laat het Hoogheemraadschap van Delfland een uitgebreide presentatie zien van alle uitgevoerde maatregelen in en rondom De Lier om herhaling van wateroverlast te voorkomen. De waterhuishouding vraagt in De Lier constant aandacht met creatieve oplossingen. Sommige projecten kan iedereen aanwijzen, maar er zijn ook veel onbekende projecten uitgevoerd die veelal aan ons oog voorbijgaan.

De Timmerwerf heeft samen met medewerkers van Delfland een drietal zeer interessante fietsexcursies samengesteld langs de waterbergingsprojecten in de drie Lierse polders. Onder leiding van een medewerker van Delfland krijgt u daar een deskundige uitleg over en tijdens de excursie kunt u hen ook alles vragen wat u altijd al over waterbeheer wilde weten. 

Meer informatie

De fietsexcursies starten bij Museum De Timmerwerf in de Lier en duren ongeveer anderhalf uur. Vertrek 10.00 uur en deelname is voor eigen risico. De kosten zijn € 3,- per persoon en kinderen onder de 12 jaar zijn gratis. Elke deelnemer krijgt een routebeschrijving met een duidelijke plattegrond mee en heeft hiermee ook gratis toegang tot de expositie.

Dit jaar staan er drie fietsexcursies gepland:
13 oktober        route 1 door de Oude Lierpolder
17 november     route 2 door de Hoefpolder
22 december     route 3 door de Kralingerpolder

Mochten de weersomstandigheden op de excursiedatum te slecht zijn, dan schuiven we de fietstocht een week op.

Datum

za 17 nov 10:00