Fietstocht Westland druivenland

Een mooie fietstocht door Westland met de Westlandse druiven als thema. De druiven spelen een belangrijke rol in Westlandse geschiedenis. 

Fietstocht Westland druivenland

Fietsverhuur Westland biedt leuke fietsarrangementen, zoals Westland Druivenland. Deze fietstocht laat u kennis maken met de historie van Westlands Roem; de Druif. Tijdens een afwisselende route komt u langs diverse authentieke plekjes, die het verhaal vertellen over de Westlandse druiventeelt van vroeger en nu. De route gaat langs drie bijzondere Westlandse locaties. De eerste stop is bij Theetuin en bloementuin ‘de Pluktuin' waar een kopje koffie, thee of limonade met iets lekkers klaar staat. Vervolgens gaat de route naar Themapark de ‘Westlandse Druif’. Hier kunt ziet u ouderwetse druivenkassen en kunt u druiven proeven (in het seizoen).

De fietstocht gaat verder langs diverse overgebleven druivenmuren, tuinderslaantjes en vaarten. De volgende stop is het ‘Westlands Museum’ waar de historische tuin een bezoekje waard is. Hier komt u nog meer te weten komt over de ‘superfood’ van de streek (inclusief een drankje). De fietstocht is €20,- voor volwassenen en €11,- voor kinderen.

Fiets huren

Je kunt je fiets ook in het Westland huren. Je huurt al een volwassenfiets voor €8,50 per dag. Maar als je liever een elektrische fiets wilt huren, dan kan dat al vanaf €19,-. 

Waar kan ik dit doen?