Hemelvaartweekend in Westland

Het Hemelvaartweekend staat voor de deur. Wij geven je een aantal tips en activiteiten voor jouw weekend in Westland! 

Hemelvaartweekend in Westland

Tijdens het Hemelvaartweekend is er genoeg te beleven in onze regio! Hier de leukste uitjes voor een lekker lang weekend weg in eigen land. 

Donderdag 25 mei 2017

Donderdag is de strandopening in Hoek van Holland. Met een braderie, diverse activiteiten, muziek en biertjes! Advies: kom op de fiets.

Vrijdag 26 mei 2017

De dag na Hemelvaartsdag, organiseren Marja Grootenboer van ‘de Pluktuin’ en Alice Daalhof een fietstocht door Westland met het thema ‘Westland Waterland’. De fietstocht gaat langs vele Westlandse sloten, vaarten, waterbergingsplekken en de Nieuwe Waterweg.

Maandag t/m zaterdag zijn er heerlijke Westlandse aardbeien te koop! De aardbeien van Jaco en Sandra worden rustig geteeld en rood dus rijp geplukt. Ze zijn te koop in hun stalletje langs de weg

Westlandse aardbei in de kas

Zaterdag 27 mei 2017

Zaterdag laten de houtdraaiers in de werkplaats van museum De Timmerwerf hun ambacht zien. Daarnaast is de LEGO expositie te bezoeken.

Houtdraaiers

De 'Vrienden van de Zeetoren' organiseren een struintocht, duinwandeling, in het duingebied bij Hoek van Holland. 

Ieder jaar in mei organiseert Blues aan Zee de Barre Bluesroute. De optredens zijn van 21.30 tot 0.30 uur te zien. De toegang is gratis.

Zondag 28 mei 2017

Koopzondag in Naaldwijk! En op koopzondag kun je bij Rumah Conceptstore de hele dag ontbijten tijdens de Lazy Sunday all day Breakfast!

Voor de rumliefhebber is er in restaurant Eindeloos Uiteten aan het einde van de dag een rumproeverij! Proef verrassende soorten rum. Meld je aan.

Het hele weekend

Strand, strand, strandTijdens het Hemelvaartweekend wordt het warm, zomers warm! Zorg dus voor verdoende verkoeling en genoeg zonnebrand creme. 

Wandel een heerlijke audiovisuele duin- en strandwandeling door een uniek stukje kustgebied. Een wandeling van Ter Heijde aan Zee, via de Zandmotor, naar Kijkduin en weer terug.

Huur een bootje en ga varen! De Westlandse wateren bieden je mooie vaarroutes voor een lekker dagje varen. 

Paviljoen de Zweth, bootverhuur

Wie wordt Westlands Krentkampioen? Van 24 mei tot en met 30 mei kunnen druivenkrent(st)ers tussen 9 en 12 uur meedoen aan het WK krenten in de Westlandse DruifMeld je aan of kom kijken hoe de krentsters te werk gaan. 

 

Meer tips en activiteiten vind je op www.bezoek-westland.nl

Fijn weekend! 

Datum

dinsdag 23 mei 2017

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!

Lees hier meer blogs