Het Varend Corso

Ieder jaar vindt het Varend Corso plaats in Westland en omstreken. Een varend bloemenfestijn met prachtige bloemen en planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. 

Varend Corso 2021

Het Varend Corso is een evenement dat is uitgegroeid tot één van de grootste meerdaagse in Nederland. Dat is niet zonder reden. Het Varend Corso is drie dagen lang een lust voor het oog van de meer dan een half miljoen bezoekers die op het corso afkomen. Dit jaarlijkse evenement, dat al meer dan twintig jaar een begip is, vaart door onder andere Westland, Den Haag, Midden-Delfland, Delft en Maassluis. Ruim 40 boten, waaronder zeilende Westlanders en veilingschuiten, zijn schitterend opgemaakt passend bij het uitgekozen thema. Het Varend Corso is een gratis toegankelijk evenement voor iedereen.

Livestream startbijeenkomst 

De startbijeenkomst van het Varend Corso in oktober 2020 viel vanwege het coronavirus volledig in het water, maar om toch een teken van leven te geven, geeft de organisatie van het evenement op zondag 24 januari om 20.00 uur een show van een uur via een livestream. Via www.vc21.nl kun je de livestream volgen. Er zijn onder meer optredens van zangeres Nurlaila Karim, DJ Bombastic, bijdragen van de columnisten Sjaak Bral en Alphons de Wit en corsovoorzitter Rob Baan zal een woordje spreken tegen alle luisteraars. Inloggen is niet nodig voor het volgen van deze livestream. 

Routes en tijden

We hopen dat het Varend Corso dit jaar wel kan doorgaan. Het is nog onzeker, maar de data is al wel bekend. In 2021 vindt de 22e editie op 1-2-3-4 juli plaats. Op zondag 4 juli 2021 is de Westlanddag (Honselersdijk, Naaldwijk, 's Gravenzande, Monster, Poeldijk, Den Haag, Kwintsheul). Bekijk hier de routes en de tijdenAlles is nog onder voorbehoud, maar zoals de organisatie laat weten: zij zitten niet stil! 

Foto: Varend Corso 2019

Making of

Altijd al benieuwd geweest hoeveel energie, tijd en liefde er gaat zitten in het bouwen van een corsoboot? 

We volgden de bouwers van de corsoboot in Kwintsheul om te zien hoeveel.

Weekendje Westland

Je bent tijdens het Varend Corso en daarna van harte welkom in het Westland om onze kust en kassen te komen ontdekken. Hier vind je de leukste overnachtingslocaties in het Westland

Hier vind je o.a. informatie over:

Eten & Drinken
Familie & Kids 

(foto's Arnaud Roelofz)