Het Varend Corso

In het weekend van vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2019 vindt het Varend Corso plaats in Westland en omstreken. Een varend bloemenfestijn met prachtige bloemen en planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. Dit jaar is het thema van het Varend Corso 'WOW'!

Varend Corso 2019

Het Varend Corso is een evenement dat is uitgegroeid tot één van de grootste meerdaagse in Nederland. Dat is niet zonder reden. Het Varend Corso is drie dagen lang een lust voor het oog van de meer dan een half miljoen bezoekers die op het corso afkomen. Dit jaarlijkse jaarlijks, dat al meer dan twintig jaar een begip is, vaart door onder andere Westland, Den Haag, Midden-Delfland, Delft en Maassluis. Ruim 40 boten, waaronder zeilende Westlanders en veilingschuiten, zijn schitterend opgemaakt passend bij het thema. Het Varend Corso is een gratis toegankelijk evenement voor iedereen.

Routes en tijden

Vrijdag is de Rijmonddag (Honselersdijk, De Lier, Schipluiden, Vlaardingen en Maasland), zaterdag de Westlanddag (Honselersdijk, Naaldwijk, 's Gravenzande, Monster, Poeldijk, Den Haag, Kwintsheul) en zondag de Delflanddag (Honselersdijk, De Lier, Schipluiden, Den Hoorn, Delft, Rijswijk, Den Hoorn, Wateringen). Bekijk hier de routes en de tijden

Varend Corso 2019

Vaartochten naar het Varend Corso

Wilt u niet alleen langs de kant zitten, maar geheel verzorgd met een boot naar het Varend Corso, dan zijn er verschillende mogelijkheden.

  • Klik hier voor de vaarmogelijkheden op vrijdag 2 augustus

  • Klik hier en hier voor de vaarmogelijkheden op zaterdag 3 augustus

  • Klik hier voor de vaarmogelijkheden op zondag 4 augustus

Arrangementen

Wilt u van een bezoek aan het Varend Corso meer maken, dan alleen een paar uurtjes aan de waterkant, bekijk dan hier enkele van de arrangementen die Westlandse ondernemers voor u hebben samengesteld.

Making of

Altijd al benieuwd geweest hoeveel energie, tijd en liefde er gaat zitten in het bouwen van een corsoboot? 

We volgden de bouwers van de corsoboot in Kwintsheul om te zien hoeveel.

Weekendje Westland

U bent tijdens het Varend Corso en daarna van harte welkom in Westland om onze kust en kassen te komen ontdekken.
Wilt u meer weten, neem dan een kijkje op 
www.bezoek-westland.nl

Hier vindt u o.a. informatie over:

Eten & Drinken
Overnachten
Familie & Kids 

(foto's Arnaud Roelofz)