Het Westland Korenfestival

Dat de Westlander graag zingt - het liefst met elkaar - spreekt boekdelen. Dit kun je allemaal beluisteren op het Westland Korenfestival in het centrum van Naaldwijk.

Het Westland Korenfestival 

In het centrum van Naaldwijk gaat zaterdag 22 september 2018 de 10de editie van het Westland Korenfestival van start. Het Westland Korenfestival is het enige grote outdoor korenfestival in de regio. Er ligt een programma op de plank, waarbij de korenmuziekliefhebber de vingers kan aflikken. 

Het centrum van Naaldwijk zal in het teken staan van een feestelijke reünie van koren. Een groot aanbod en tal van genres zullen vertegenwoordigd zijn. We horen de bekende zeemansliederen, we gaan dansen op de pop- en rocksongs, meezingen met het levenslied er is voor ieders smaak een koor!

Westland Korenfestival Naaldwijk

Het Westland Korenfestival werd in 2009 voor het eerst werd georganiseerd door een groep koren vrienden. De basis werd gelegd door 5 mannen met een bezetting van 12 deelnemende koren. Deze basis was goed en het korenfestival groeide en groeide: in omvang; in kwaliteit, in professionaliteit en vooral in populariteit. In 10 jaar tijd is het korenfestival voor wat het nu is.

Meer informatie

Bekijk het programma op de website

Nederland telt zo’n 1,7 miljoen koorzangers. Daarmee is zingen populairder dan voetballen. 10,7% van alle Nederlanders zingt in een koor, als amateur of professioneel, zo blijkt uit cijfers van het Europese netwerk van korenorganisaties. Zingen is fijn, je wordt er vrolijk van!