Hier dien je rekening mee te houden bij een bezoek aan het Westland

Hier dien je rekening mee te houden bij een bezoek aan het Westland

Westland biedt volop rust en ruimte voor ontspanning, maar waar moet je rekening mee houden als je van plan bent om een bezoek te brengen aan het Westland?


Hier dien je rekening mee te houden bij een bezoek aan het Westland

Sinds vorig jaar houdt het coronavirus ons bezig en ook nu in 2021 zitten we in een strenge lockdown. Blijf zoveel mogelijk thuis en ga voor de noodzakelijke ontspanning verantwoord naar buiten. Geniet hier in het Westland van de rust en de ruimte op een van de brede stranden of natuur- en recreatiegebieden. Wandel, fiets, steun de lokale horeca en kom weer veilig thuis. 

Hieronder vertellen we je wat er nu of hopelijk straks weer mogelijk is in het Westland.


Het gebied het Westland

Het Westland biedt velen mogelijkheden om in natuurgebieden, bos, de duinen of op het strand te ontspannen. De Zwethzone is een groen en waterrijk gebied. Het Staelduinse bos is maar liefst 95 hectare groot en de Plas van alle Winden verbindt het bosrijke gebied met de kust. Aan de kust vindt je de Banken, één van de mooiste natuurgebieden van Nederland en natuurlijk volgt daarna het uitgestrekte strand, met o.a. de Zandmotor.

Wandelen en fietsen

Westland is een heerlijk gebied om al fietsend of wandelend te verkennen. Het landschap tussen de kassen en langs de kust is uniek en tref je nergens anders. Je kunt een fietstocht maken langs stalletjes langs de weg, waarbij je de heerlijkste groenten en fruit of de prachtigste bloemen kunt kopen. Of maak een informatieve wandeling lang de Zweth of het strand. Op onze site vind je een aantal leuke routes voor het wandelen en fietsen. 

De kust

Een vakantie aan zee is altijd genieten. De Westlandse kust is bijzonder en relatief rustig. Gelegen tussen de drukkere stranden van Hoek van Holland en Den Haag biedt het Westlandse strand volop rust en ruimte. Kom eens langs voor een dagje strand, wandeling door de duinen of plan een korte vakantie. Het Westland kent ruim 8 kilometer duin en strand: van Slag Vlugtenburg ('s-Gravenzande) tot en met de Zandmotor (Monster/Kijkduin). Het strand is weids en rustig en veel kust- en wadvogels vinden hier hun weg. En soms duikt er een zeehond op! Daarnaast vind je in de duinen tal van dieren en een mooi kilometerslang fietspad. Bovendien ligt de Westlandse kust in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen. Genoeg om van te genieten!

Een sportieve vakantie aan zee kan ook. Je kan hier leren powerkiten, kitesurfen, blokarten, vliegeren of golfsurfen. Informeer bij de aanbieder naar de mogelijkheden wanneer en of dit mogelijk is. 

Het kan voorkomen dat de parkeerplaatsen en toegangswegen naar het strand af worden gesloten omdat blijkt dat het te druk is en voor onveilige situaties kan zorgen.  

Streekproducten

Westland biedt vele diverse streekproducten. Van bloemen tot kaas en van druiven tot tomaten. Spring op de fiets en fiets door het Westland alle ingrediënten bij elkaar voor bijvoorbeeld een lekkere salade of soep. #supportyourlocals. Lees hier de blog over de verschillende soepfietsroutes die je kunt fietsen.

Eten & drinken

Op dit moment is alle horeca gesloten, maar zijn er tal van ondernemers die take away verzorgen. De lijst met partners waar je terecht kunt voor take away staat hier.

Bootje huren

Het is mogelijk om in de zomer met je gezin een bootje, kano of kajak te huren en het prachtige landschap vanaf het water te ervaren. Vervoer over het water is een leuke en mooie manier om Westland te ontdekken. Je kunt hier kijken naar de mogelijkheden. Volg altijd de aanwijzingen van de verhurende partij op.

Overnachten

Wil je langer verblijven in het Westland? Dat kan natuurlijk! Het Westland heeft genoeg vertier voor een midweek vakantie. Er is een aantal overnachtingsmogelijkheden zoals campings, hotels, duinvilla’s, vakantiehuisjes en B&B’s. Overal zijn er maatregelen getroffen en kun je onbezorgd genieten van je toekomstige verblijf.

Evenementen

Op dit moment zijn alle evenementen zijn afgelast. De Agenda op onze website blijft helaas nog even leeg en zullen enkel online activiteiten op vermeld staan. 


Je bent welkom

Iedereen is welkom in het Westland. Net als thuis vragen we je ook om tijdens een bezoek aan het Westland je te houden aan de maatregelen en drukte te vermijden. En, blijf thuis bij klachten.

Via onze website, Facebook– en Instagram-pagina’s kun je inspiratie opdoen voor je toekomstige bezoek aan het Westland!

We hopen je snel te zien.

Het team van Bezoek Westland