Historische rondvaart door De Lier

dinsdag 20 augustus 2019, 13:00

Ga je mee met de historische rondvaart door De Lier? Neem onderweg een kijkje in de historische tuin van De Lier met zijn eeuwenoude timmerwerf! 

De rondvaart

De historische rondvaart vertrekt vanaf eetcafé de Bonte Haas in Wateringen. Vanaf hier vaar je over de Zwet, richting 't Woudt. De tocht gaat langs allerlei plantenkwekers en tuinders, gelegen tussen Schipluiden en De Lier. Na ongeveer 1 uur varen kom je uit op de Lee in het centrum van De Lier.

Bij Theetuin de Bongaard staat er koffie/thee en een stuk appeltaart met slagroom klaar. Nadat we uitgebreid genoten hebben van deze prachtige locatie, zullen we met het hele gezelschap Museum de Timmerwerf bezoeken. Bij de Timmerwerf wordt halfjaarlijks de expositie verwisseld. Na ongeveer 1.5 uur zullen we weer richting de Bonte Haas varen. 

Museum de Timmerwerf & Theetuin de Bongaard

Museum De Timmerwerf is gehuisvest in een eeuwenoud pand, waarin sinds 1642 onafgebroken een timmerzaak is geweest. Na de restauratie in 1999 was de bestemming van het gerestaureerde pand duidelijk: een timmermuseum! De werkplaats is zoveel mogelijk intact gelaten, waardoor het voor de bezoeker lijkt of de timmerman even weg is.

Op het achtererf van De Timmerwerf stond een houtloods uit ± 1850, die verbouwd is tot een theeschenkerij. Omdat op dit terrein vroeger een boomgaard was gelegen én omdat de familie Bongaards jarenlang eigenaar van De Timmerwerf is geweest, is de naam ‘De Bongaard’ gekozen. 

Meer informatie

Donderdag 27 juni en dinsdag 20 augustus 2019 (onder voorbehoud). De prijs van de vaartocht is €29,95 per persoon. Dit is inclusief de vaartocht, 1 drankje aan boord, koffie/thee/gebak bij de Bongaard en entree bij de Timmerwerf. Meer drankjes zijn aan boord verkrijgbaar. Fris voor €2,25 en bier/wijn voor €2,75. Gelieve gepast betalen, pinnen is niet mogelijk. 

Vertrek: 13.00 uur vanaf de Bonte Haas, Wateringen
Terugkomst: 16.30 uur de Bonte Haas, Wateringen 

Het schip is voorzien van een toilet, geluidsinstallatie en een schipper/gids.

Datum

di 20 aug 13:00