Kerst vieren in het Westland

foto: Bezoek Westland

Kom in de kerstsfeer in het Westland

Kerst! Dat vier je met een heerlijk diner, een winterse rondvaart, een kerstfilm en nog veel meer verrassingen uit het Westland. Bekijk hieronder de tips en maak er een feestelijke maand van.

Fijne Feestdagen!

Kerstkrans kerstschikking workshop online Natuuratelier westland naaldwijk

Haal de Kerst in huis

Bezoek het Natuur Atelier in kerstsfeer. Hier vind je prachtige december cadeaus, cadeaubonnen en kerststukjes. Je kan ook online bestellen en thuis aan de slag. Koop je DIY pakket en maak een kerststuk samen met een duidelijke instructievideo van het Natuur Atelier. Open op zaterdag van 10.00 – 16.30 uur.

Bekijk meer van het Natuur Atelier

Kerstmarkt in's-Gravenzande

Het wordt weer als vanouds gezellig in het centrum van ‘s-Gravenzande! Op 17 en 18 december is de jaarlijkse kerstmarkt weer terug van weggeweest. Ruim 70 kramen staan opgesteld met de allerleukste kerstcadeaus en mooie producten. Kom met het gezin helemaal in de kerstsfeer op deze markt. Er zijn winterse terrassen, muziek, de Kerstman komt én er zijn leuke activiteiten voor de kids.

Bekijk hier het hele programma
kerstmarkt in 's-Gravenzande marktkraam
Foyer westland theater de naald naaldwijk kerst

Films kijken in De Naald!

Heel de kerstvakantie volop filmplezier in WestlandTheater De Naald! Op vrijdag 23 december begint de kerstvakantie. Deze vakantie staat bij De Naald traditiegetrouw in het teken van films. Dus ook dit jaar kan je weer komen genieten in het rode pluche met een grote bak popcorn. Er is een gevarieerd filmprogramma samengesteld voor jong en oud: van heerlijke romantische komedies tot grappige familiefilms. De bioscoop is de gehele kerstvakantie geopend m.u.v. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Bekijk hier het filmprogramma

Een rondvaart in kerstsfeer

Rondvaartboot de Slakkenvaart is altijd gezellig! En tijdens de wintermaanden is de boot extra sfeervol verlicht. Boek nu een rondvaart van 2 uur. Bestel heerlijke hapjes en drankjes van Paviljoen ’t Middelpunt. Schipper Ronald maakt de dag compleet als gids. Een onvergetelijke ervaring!

Boek de rondvaart
Bed & Breakfast 't Woudt de Hooiberg

Geef een overnachting cadeau

Geef een overnachting cadeau van B&B de Hooiberg. Kom samen een nachtje logeren in de sfeervolle B&B, midden in ’t Woudt. Check in, maak een wandeling in dit fraaie stukje van Midden-Delfland, eet een hapje en breng de avond door in de knusse huiskamer. De volgende ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijt en daarmee sluiten jullie een uniek verblijf af. Een overnachting voor 2 pers (incl. ontbijt) kost 92,50 euro. Heel eenvoudig te regelen door Tineke een mail te sturen: tineke@dehooiberg.nu. Bellen kan ook: 06-215 53 128.

Bekijk hier de B&B
Kerstboom verlichting buiten

Geniet van een 6-gangen diner

Op kerstavond en eerste kerstdag kan je genieten van een heerlijk 6-gangen kerstdiner van Brasserie Oostgaag. In het prachtige menu vind je o.a. coquille, kreeft en hert. Je kunt bij dit menu ook kiezen voor een bijzonder  wijnarrangement van sommelier Pascal Spierlings. Geniet deze kerst bij Brasserie Oostgaag!

Reserveer een tafel

De Herberg Christmas Box

Verzekerd zijn van een overheerlijk kerstdiner? Geniet thuis van Bistro de Herberg. Bestel de bijzondere CHRISTMAS BOX! Van vrijdag 16 december tot en met zaterdag 24 december brengen ze jullie in de kerstsfeer en kun je de box vol warme en koude gerechten bij ze afhalen. In de kerstbox zit o.a. carpaccio, crunchy gamba’s, rosé gebraden rosbief, tournedos met rode kool met aardappelpuree en een stoofpeertje, Lady spareribs en nog veel meer. Bestel de box via hun website.

Bestel hier de Christmas Box van De Herberg
de herberg westland christmasbox kerstbox kerstmenu
blij kind snoept van eten

Feest bij Eetcafé Zout

Altijd gezellig bij Eetcafé Zout! Ook op Kerstavond. Dan kan je met het hele gezin genieten van een speciaal 5-gangen diner, reserveer tijdig van te voren! Op Tweede Kerstdag is het restaurant ook geopend en kan je eten bestellen van de heerlijke menukaart. Combineer Oudjaarsdag met een frisse neus wandeling op het strand en kom om 16.00 uur opwarmen bij het vuurtje met lekkere snacks en een drankje. Leuk om het jaar af te sluiten. In de Kerstvakantie zijn ze elke dag open van 10:00 tot 20:00! (m.u.v. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag).

Reserveer jouw plekje!

Kerstevent bij Kunsthalte 6

KunstHalte 6 organiseert een gezellig kerstevenement op zaterdag 10 en zondag 11 december. Iedereen is van harte welkom om in kerstsfeer mooie en kunstzinnige cadeaus te kopen voor een vriendelijke prijs. Van 11.00 tot 17.00 uur kan je de expositie van Rineke Trompert en Mirelle van der Wal bekijken, genieten van stillevens, artistieke cadeaus zoals beschilderde oesterschelpen, zijden sjaals, tassen, sieraden en keramiek. Kom ook gezellig een glühwein drinken en een kerstverrassing kopen! De opbrengst wordt besteed aan onze galerie.

Kom naar de kerstmarkt
kerstmarkt geverfde oesterschelpen

Agenda

Blijf met de agenda op de hoogte wat er te doen is in het Westland: van exposities, tot workshops en van evenementen tot optredens.

Lees meer

Ontdek de dorpskernen in het Westland

Maak een wandeling door de gezellige, veelal historische, straten van o.a. Naaldwijk, ‘s-Gravenzande, De Lier, Poeldijk, Monster en Wateringen. Geniet van de versierde etalages en het mooie winkelaanbod. Warm binnen gezellig op in één van de gezellige horeca en trakteer jezelf op iets lekkers.

Ontdek de dorpen

Stippel je route uit

Blijf lekker in beweging tijdens deze dagen. Geniet van de zee, het bos of loop een ommetje. Bekijk hieronder waar je in het Westland kan wandelen of fietsen.

lichtblauwe fiets op het fietspad door de duinen bij Slag Arendsduin in het Westland

Fietsen

Westland is een heerlijk gebied om fietsend te verkennen. Het landschap tussen de kassen en langs de kust is uniek en tref je nergens anders.

Lees meer

wandelaars op het strand van het Westland op een herfstige dag met op de voorgrond vogels die baden in een poel met zeewater in het Westland

Wandelen

Wandelen in het Westland is afwisselender dan je denkt: wandel langs de prachtige kust, door de duinen, tussen de kassen of in het bos.

Lees meer

herfst bomen verkleuren plas van alle winden

Natuur- en recreatiegebieden

Op verschillende plekken in het Westland kun je recreëren in het groen of aan het strand. Heerlijke plekken voor een wandeling en tijdens ieder seizoen weer anders.

Lees meer

Bezoek Westland wenst iedereen
hele fijne feestdagen toe
en een gezond 2023!