Kerstdinerfietsen in het Westland

Nu er vanaf 15 december een lockdown geldt, is het belangrijk dat u tijdens het kerstdinerfietsen rekening houdt met de geldende wettelijke regels. Aanvullend vragen wij u zoveel mogelijk alleen op pad te gaan. Als u toch met iemand anders fietst, houdt dan minimaal 1,5m afstand. In de winkels van de streekproducenten is een mondmasker verplicht. Vermijd ook hier drukte, en wacht zo nodig buiten tot er voldoende ruimte is om veilig uw aankopen te doen. We wensen u een fijne en veilige kerstdinerfietsroute toe.

Kerstdinerfietsen

Je kunt deze maand gaan 'kerstdinerfietsen'. De gratis online fietsroute die Bezoek Westland i.s.m. Fietsen voor m'n eten heeft gemaakt, leidt je langs de leukste stalletjes en kleine streekproductenwinkels om de ingrediënten voor je kerstdiner bij elkaar te fietsen. Kerstdinerfiets je mee?


Winnende menu

“Het Westland heeft prachtige streekproducten. Die maken ieder kerstmenu tot een succes!"

 

Een heuse verkiezing in de Facebookgroep van Fietsen voor m'n eten heeft een winnaar opgeleverd. Het menu van Laura Hagen kreeg de meeste stemmen. Het is dan ook een heerlijk menu, met bruschetta en een zalmtaartje vooraf, een hoofdgerecht met ribeye en een frisse citroen bavarois toe.

Alle instructies die horen bij het menu, vind je terug op de website van Fietsen voor m'n eten.


 

Gratis kerstdinerfietsroute

En dan nu waar het uiteindelijk allemaal om draait: de fietsroute!

De kerstdinerfietsroute door het Westland vind je op Route.nl.

De route neemt je mee langs stalletjes en kleine streekproductenwinkels, waar je alle ingredienten vindt om het winnende menu te maken. Je kunt de route in één keer fietsen of, wanneer je dat teveel vindt, kan je hem ook in delen rijden.

Bij de route hoort ook een vel met coupons. Deze kun je op de verschillende locaties afgeven in ruil voor korting of een kleine attentie. Voor het downloaden van de coupons verwijzen we je naar de website van Fietsen voor m'n eten.

De kerstdinerfietsroute is te rijden van 7 t/m 24 december 2020. Let op: het gaat om lokale en kleine producenten, dus producten kunnen op een gegeven moment op zijn!

Marja van der Ende: voorfietser van Fietsen voor m'n eten

Smakelijke kerst!

Het idee achter de kerstdinerfietsroute is dat Kerstmis dit jaar toch anders is dan anders. We zullen in kleinere gezelschappen kerst vieren. Het is dan juist leuk om iets extra lekkers op tafel te zetten. Lokale producten zijn met zoveel liefde en vakmanschap geteeld, dat je dat ook gewoon proeft. Bovendien steun je door lokaal te kopen een kleine producent, die je steun zo goed kan gebruiken. En door die korte ketens is het ook nog eens goed voor onze planeet.

Het team van Bezoek Westland wenst je hele fijne kerstdagen!

 

Geen zin om te koken?

Wij hebben een overzicht gemaakt van de leukste en lekkerste take away kerstmenu's bij onze horecapartners in het Westland.

Datum

donderdag 12 november 2020

Marja van der Ende

afbeelding van Marja van der Ende

Marja van der Ende is de oprichtster van Fietsen voor m'n Eten. Ze bezoekt elke week de stalletjes langs de weg in Westland.