Knoppenwandeling Staelduinse bos

zondag 2 februari 2020, 14:00

Het Staelduinse Bos in een winterslaap? Nee hoor, kom maar kijken tijdens de 'knoppen excursie'!

In deze tijd van het jaar denken velen dat er niets te zien is in de natuur. Niets is minder waar! De bomen en struiken zijn dan misschien kaal, maar er is volop leven in het Staelduinse bos. U vraagt zich af wat er te zien is in een ‘kaal’ bos ? U zult er versteld van staan als u even verder kijkt en openstaat voor dit stukje natuurbeleving. Hoewel de bomen en struiken in de winter geen bladeren hebben, herbergen de knoppen reeds de geheimen van het voorjaar en zijn de diverse bomen aan de knoppen goed te  herkennen. Zo zult u zien dat ondanks de winterrust het bos leeft en kan worden beleefd. Wij hopen u op deze wandeling te mogen verwelkomen.

In de knoppen van de bomen zitten de geheimen van het voorjaar! Wilt u daar meer van weten? Op zondag 2 februari a.s. neemt een natuurgids van 'De vrienden van het Staelduinse Bos' u graag mee in een rondwandeling door het bos op zoek naar de knoppen. Onze natuurgids vertrekt met u om 14.00 u vanaf bezoekerscentrum d’ Oude Koestal. U bent ca. 1½ uur onderweg. Er zijn geen kosten verbonden aan de excursie. Een gift is altijd welkom.

Aanmelden

Graag aanmelden voor de excursie bij: fam. van Drongelen, tel. 0174-631 427 of e-mail: aatendiek@gmail.com en b.g.g. mevr. A. Storm: annekestorm@gmail.com.
Na de wandeling kunt u de tentoonstelling “Oostvaardersplassen Bos bekijken en in onze Filmzaal draait nu de film 'Herfst in de Achterhoek'.

 • Het Staelduinse Bos

  Oude Hooislag 2
  2691 NH 's-Gravenzande
  www.hetstaelduinsebos.nl
  Facebook

  Openingstijden bezoekerscentrum:
  Het gehele jaar op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

  In september en oktober ook op woensdag van 13:00-16:00 uur.

Datum

zo 2 feb 14:00