Kom je zwemmen? Lees waar je in Westland het water in kan

Op een warme zomerdag is het heerlijk om in het water af te koelen. In Westland zijn er zwembaden, recreatieplassen en is er natuurlijk de zee! Wij helpen je op weg naar het water.

Kom je zwemmen in Westland? 

Gelegen tussen Hoek van Holland en Kijkduin/Scheveningen biedt Westland verrassend veel mogelijkheden voor een gezellige dag met het gezin langs en in het water. Lees hieronder welke opties er zijn.

1. Zwembad De Hoge Bomen

Bij Zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk is naast het 25-meterbad en het recreatiebad in de zomermaanden het buitenbad geopend. Hier kunnen kinderen heerlijk zwemmen en spelen met hun vriendjes. Daarnaast is er een grote ligweide met een aantal speeltoestellen.

In het binnenbad is er een 30 meter lange glijbaan, bubbelbad, stroomversnelling en een 'jet-streamer'. Voor de allerkleinsten is er ook een afgeschermd stukje peuterbad met waterparaplu.

Genoeg water plezier! 

2. Zwembad De Boetzelaer

Zwembad De Boetzelaer in Monster heeft een bubbelbad voor 25 personen en dat is uniek in Nederland! Het zwembad heeft daarnaast een groot 25-meterbad en twee ondiepe waterbaden. Verder zijn er een waterglijbaan, een lage springplank en diverse waterattracties. Even relaxen? Je kunt heerlijk uitrusten op het zonnige terras of bij de zwemmersbar. 

Edit: Dit zwembad is in februari 2019 volledig afgebrand. In 2021 komt er een nieuwe Boetzelaer.

3. Recreatiegebied Het Prinsenbos

Het Prinsenbos in Naaldwijk is een mooi groen recreatiegebied gelegen aan een waterplas. Het recreatiegebied heeft leuke speeltoestellen in de natuurspeeltuin en een strand met ligweide. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen, maar er is ook veel te zien en te leren in de verschillende educatieve tuinen. 

4. Recreatieplas de Wollebrand

De Wollebrand in Honselersdijk heeft een grote ligweide waar je in het zand of op het gras kunt liggen. Vanaf de plas heb je een leuk uitzicht over de waterskiërs die over de plas roetsjen. 

Foto: AD

5. Zwemmen in de zee

Zon, zee en het strand! Westland kent 8 kilometer kust met 8 verschillende strandopgangen. Je kunt je hier met het hele gezin vertoeven op het strand, want er is voor ieder wat wils. Kinderen maken zandkastelen, spelen met de bal of spetteren met het zeewater. 

Lees: Dagje strand? Kies uit 8 verschillende stranden in Westland!

Veilig zwemmen!

Ben je van plan bij een recreatieplas te gaan zwemmen? Kijk dan eerst op zwemwater.nl of het water veilig is! Het zeewater is veilig wanneer er een blauwe vlag hangt. De vlag staat symbool voor schoon en veilig zwemwater. De Blauwe Vlag wappert gelukkig ook dit jaar op de Westlandse stranden.

Ben je niet zo bekend met de zee? Lees dan eerst de strandinformatie van de Reddingsbrigade. Hier staan 10 tips om veilig te genieten op het strand en in de zee. Pas bijvoorbeeld op met opblaasbare drijfmiddelen de zee. Door een bepaalde stroming of wind drijf je als je even niet oplet zo in de richting van Engeland. 

Datum

vrijdag 13 juli 2018

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!