Kunst & Cultuur-maand

Westland is rijk aan kunstenaars en cultuurorganisaties. Deze maand laten we je kennis maken met kunst van eigen bodem. 

Wandelroute langs hedendaagse kunst in 's-Gravenzande

In de loop van de jaren zijn op markante plekken in ‘s-Gravenzande ruim 25 kunstbeelden van steen, brons, staal en keramiek geplaatst. Beeldend kunstenaar Arnold Beugelsdijk van het Westlands kunstenaarscollectief WIT wandelt regelmatig met groepen een route langs een aantal beelden. Uiteraard heeft hij bij elk beeld een mooi verhaal over de kunstenaar, de vormgeving en het materiaalgebruik. Wandelaars vinden het vaak leuk dat ze tijdens en na de rondleiding met “andere ogen” naar kunstbeelden gaan kijken!

Bekijk de wandelroute op: wandeling langs hedendaagse kunst en de kust in 's-Gravenzande. Deze route is inclusief een koers naar de kust en de duinen in 's-Gravenzande die u op eigen gelegenheid kunt wandelen.

Open Atelierroute in Wateringen en Kwintsheul

Zaterdag 1 en zondag 2 september is de Open Atelierroute in Wateringen en Kwintsheul. Fiets een mooi rondje en maak kennis met Westlandse kunstenaars en hun werken. Deelname is gratis.

Jubileumexpositie in Creatief Centrum 't Atelier

Creatief Centrum 't Atelier bestaat 50 jaar! De jubileumexpositie is gedurende de eerste drie weekenden van september geopend op zaterdag en zondag. Miranda Pronk is een van de docenten en nodigt u graag uit! Toegang is gratis. 

Nationale Zomerbloemententoonstelling 

In de Oude Kerk in Naaldwijk wordt voor de 11e keer deze tentoonstelling van zomerbloemen georganiseerd. Toegang is gratis. 

Open Monumentenweekend Westland

In het weekend van 8 en 9 september is het Nationale Open Monumentenweekend. Ook in Westland zijn er bijzondere locaties geopend.
Op de site van Monumentaal Westland is te zien op welk dagen welke monumenten geopend zijn.

In de onderstaande video vertellen Arie Storm en Wouter Loots over het Open Monumentenweekend in Westland.

Expositie Kunstenaarscollectief WIT 

In de hal van het Gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk is een expositie te zien van 10 leden van het collectief. Eind september wordt deze expositie opgevolgd door een expositie in Kunsthuis 18. Lees hier de korte blogpost over hun expositie.

Blijf onze website volgen of volg ons op FacebookInstagram en/of Twitter!

Datum

zaterdag 1 september 2018

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!

Lees hier meer blogs