Kustmaand: ontdek de bijzondere Westlandse kust tijdens een vakantie aan zee

Kom in de zomermaanden genieten van een relaxte of sportieve vakantie aan zee. De Westlandse kust is bijzonder en relatief rustig. 

Westland: voor een bijzondere vakantie aan zee

De Westlandse kust is relatief onbekend. In Nederland, maar zeker ook daarbuiten. Toch heeft de Westlandse kust een aantal troeven in handen. Gelegen tussen de drukkere stranden van Hoek van Holland en Den Haag biedt het Westlandse strand volop rust en ruimte. Kom eens langs voor een dagje strand of plan een korte vakantie in tijdens de komende zomermaanden. Hieronder leest u meer wat de Westlandse kust zo bijzonder maakt.

Natuur

Het Westland kent 8 kilometer duin en strand: van Slag Vlugtenburg ('s-Gravenzande) tot en met de Zandmotor (Monster/Kijkduin). Het strand is weids en rustig en veel kust- en wadvogels vinden hier hun weg. En soms duikt er een zeehond op! Daarnaast vind je in de duinen tal van dieren en een mooi kilometerslang fietspad. 

Bovendien ligt de Westlandse kust in een van de Mooiste Natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen. Genoeg om van te genieten!

Danny Taheij

Wandeling door de duinen van waterparel De Banken

Deze wandeling (15km) neemt je mee door het smalle gebied tussen de zee en de Glazen Stad, het glastuinbouwgebied in het Westland. Je kunt onderweg genieten van het duingebied De Banken, een uniek natuurgebied vol planten en dieren aan de Westlandse kust tussen Monster en Hoek van Holland.

 

Sportief

Kom langs voor een actieve en sportieve vakantie op het strand. In Westland kunt je onder andere blokarten, kitesurfen, golfsurfen, raften, powerkiten en nog veel meer.

Danny Taheij

 

Eten en drinken

In de zomermaanden pakken de strandtenten extra uit met lekkere biologische en gezonde hapjes en gerechten. Hier wordt vaak verse groente en fruit uit de kassen in Westland voor gebruikt: lekker en lokaal! Kom genieten van een ontbijt, lunch, dinner of een gezonde borrel aan zee. 

Chillen en gezond eten op het strand

Kies voor het ware strandgevoel en ontdek de strandtenten op het Westlandse strand. In de zomerperiode pakken strandtenten extra uit met lekkere biologische en gezonde hapjes en gerechten. 

Hier vind je een overzicht van lekkere eetlocaties op het strand in Westland.

 

Overnachten

Westland kent vele overnachtingsmogelijkheden voor elk type vakantieganger. Kom kamperen langs de kust, overnachten in een bungalow of kies voor een luxe duinvilla of hotel in de buurt.

Overnacht langs een onbekend stuk Nederlandse kust

In januari 2018 schreef het AD over Westland als "de nieuwste bestemming op de Vakantiebeurs". Daarmee onderschreef de krant dat Westland wellicht de laatste onontdekte toeristische bestemming is in Nederland. Dat geldt ook voor de Westlandse kust. Ontdek tijdens een week of weekend weg wat de Westlandse kust te bieden heeft.

Hier vind je enkele bijzondere hotels, campings en vakantieparken.

 

Stay tuned...

De komende maand we je nog meer delen over de prachtige Westlandse kust. Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven!

Datum

zaterdag 6 januari 2018