Leren kitesurfen

Staat kitesurfen al een tijdje op je bucketlist? Bij Westbeach volg je in de zomer lessen en leer je op een leuke, goede en veilige manier kitesurfen.

Kitesurf School Westbeach

Aan de Westlandse kust is Westbeach een grote kitesurfschool met veel ervaring. In 2005 begon Westbeach met het geven van kitesurfles en ze zijn nog steeds niet uitgekeken op deze fantastische sport. Het seizoen van de kitesurfschool loopt van april tot en met oktober.

Kite Beginnersles / Kennismakingscursus

De kennismakingscursus is perfect als je wilt ervaren of kitesurfen iets voor jou is. Je leert tijdens de kennismakingscursus de basis van het kitesurfen, waarbij de nadruk ligt op controle van de kite. De les duurt 3 uur en is opgesplitst in een land en een water gedeelte.

1, 3 of 5 daagse kite cursus

Met de 3 daagse cursus ben jij er klaar voor om zelfstandig en veilig te kiten. In ruim 9 uur les komen alle benodigde onderdelen aan bod. Je krijgt in kleine groepjes van 2 of 3 personen les. Wil je net even wat meer begeleiding? Dan is de 5-daagse cursus een aanrader.

Kite opfriscursus

Is het alweer een tijd geleden dat je voor de laatste keer hebt gekitesurft? Dan is de opfriscursus iets voor jou. Samen met de instructeur neem je alle kitesurf stappen door: de set-up van de kite, de waterstart, het herstarten, de self rescue, de veiligheid en de regels. De les duurt 2 uur.

Veiligheid tijdens kiten

Veiligheid staat hoog in het vaandel. De gediplomeerde en gecertificeerde instructeurs werken met helm, zwemvest en felgekleurde lycra’s. De lessen zijn in kleine groepjes, waardoor je alle nodige aandacht krijgt. De les gaat volgens een veilig stappenplan, waarbij de nieuwste materialen worden gebruikt.

Waar kan ik dit doen?