Lezing: Tafeletiquette, toen en nu

zondag 26 januari 2020, 14:00

In deze interactieve lezing van Nahnya barones van Voorst tot Voorst word je volledig geïnformeerd over de ontwikkeling van de tafeletiquette, vanaf de Gouden Eeuw tot aan nu.

Tafelgebruiken: toen en nu

Ze behandelt de huidige tafelgebruiken en legt uit waar ze vandaan komen.  Aan de hand van de beelden neemt zij tips door voor aan tafel. De ontstaansgeschiedenis van de gebruiken en de anekdotes zorgen ervoor dat je de tafelmanieren gemakkelijker kunt onthouden.

Eet je wel eens met speciale gasten? Treed je op als gastheer of gastvrouw, of bezoek je restaurants? Hoe ga je dan om met de ober? Wanneer leg je je servet op schoot en hoe sluit je het couvert? En hoor je altijd een toost uit te brengen? Iedereen vraagt zich wel eens af of het goed gaat, of het nu voor elke dag of een speciale gelegenheid is. En of het beter kan. 

Van Voorst tot Voorst test eerst je kennis. Dan krijg je de actuele tafelmanieren belicht en enkele taken van de gastheer/vrouw. En al je vragen worden beantwoord. Het resultaat is dat je helemaal weet hoe het hoort: zo zul je voortaan met meer stijl tafelen en nog aangenamer gezelschap zijn voor de gasten. De lezing is geschikt voor jong en oud, beginners en gevorderden.

Aanmelden

De lezing van Nahnya barones van Voorst tot Voorst vindt plaats in de 'Hooiberg' van ons museum en start om 14.00 uur.

Aanmelden vooraf is benodigd. Dat kan via deze pagina op de website van het Westland Museum. Na versturing van je aanmelding (kan voor meerdere personen tegelijk), krijg je direct een verzoek tot betaling. Pas na betaling is je inschrijving definitief.

 • Westlands Museum

  Middel Broekweg 154
  2675 KL Honselersdijk
  Tel: 0174-621084
  info@westlandsmuseum.nl
  www.westlandsmuseum.nl 
  Facebook

  Openingstijden:
  Dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op maandagen en feestdagen gesloten. In juli en augustus is het museum doordeweeks om 10.00 open.

  Toegangsprijs:
  Kinderen (t/m 17 jaar): gratis
  Museumkaarthouders: gratis
  Volwassenen: €5,50
  65-plussers: €5,-

   

Datum

zo 26 jan 14:00