Meimaand Fietsmaand in Westland: fiets je gezellig mee?

Meimaand is landelijk bekend als dé fietsmaand! Deze maand staat Westland daarom ook in het teken van fietsen: leuke fietsroutes, activiteiten en aanbiedingen.

Meimaand Fietsmaand in Westland

Tijdens de Meimaand Fietsmaand in Westland brengen we je op de hoogte van de leukste fietsroutes en activiteiten in Westland.

Stay tuned...

Stap op je fiets en geniet van het Westland!

● Fietsroute langs de kust en kassen

Op Route.nl vind je onze fietsroute langs de kust en kassen van het WestlandHet startpunt van deze fietstocht is het Toeristisch Overstappunt (TOP) in Wateringen. Vanuit hier zet je via de kernen Naaldwijk en ’s-Gravenzande en langs kassen koers naar de kust.

Vanaf het lange fietspad op het duinen kun je prachtig uitkijken over zee en over de kassen in de wijde omgeving, zoals duingebied de Banken. Verder kom je ook langs de Zandmotor, een kunstmatig schiereiland. De Zandmotor is aangelegd om de Nederlandse kust te versterken. Je vindt hier allerlei kust- en wadvogels en af en toe laten zeehondjes zich hier zelfs zien. Het Westlandse deel van de kust is onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen.
 

● Fietstocht langs onze favoriete fotolocaties van Westland

Ken jij onze favoriete fotolocaties in Westland al? Bezoek Westland heeft samen met haar inwoners een aantal fotogenieke locaties samengesteld. Het zijn 15 fotolocaties in verschillende dorpen en gebieden in het Westland. 
 
Je herkent de locatie aan een bruin bord met een zogenoemde 'hashtag' (#). Gebruik #bezoekwestland om ons jouw mooiste beelden van deze locatie te laten zien! We zijn benieuwd... Bekijk deze pagina en ontdek de fotolocaties en fietsroute. 
 

● Fiesten voor m'n eten: Courgettesoepfietsen

Een gezellige fietstocht (30 km) waarbij je alle ingredienten voor je eigen Westlandse courgettesoep bij verschillende ondernemers ophaalt. De fietstocht start op 31 mei bij Café de Jachthaven in Kwintsheul.

Je fietst met Marja langs verschillende stalletjes van courgettekwekerijen, krijgt een kijkje in de kas en fietst de overige ingrediënten langs de weg en bij kleine winkels bij elkaar. Na het fietsen bereid je in Café De Jachthaven de soep en daarna smullen maar! Meer informatie en het aanmeldingsformulier vind je op deze paginaMaximaal 15 deelnemers.

 

● Minicamping Zwetzone: slaap met korting en ontdek al fietsend de omgeving

Verblijf met leuke korting vijf nachten op de knusse camping in de Zwetzone! Met mooie brede fietspaden langs hun stekkie, fietst u eenvoudig richting de Westlandse kust en gezellige dorpen. Het Westland staat ook bekend om de kassen en vele verse groenten en bloemen die er geteeld worden. Vaak zijn deze producten ook te koop in stalletjes langs de weg. 

Een uitstekend beginpunt voor elke fietstocht!

Aanbieding: 
Deze actie geldt alleen van zondag 13 mei tot vrijdag 18 mei én m
aandag 21 mei tot vrijdag 1 juni 2018. U ontvangt 10% korting op de overnachtingsprijs, ook voor een Trekkershut of Blokhut, op basis van beschikbaarheid. Reserveren kunt u via  +31(0)6 12930247 of info@minicampingzwetzone.nl onder vermelding “Fietsmaand”.

Op Route.nl staan vele mooie fietstochten waarbij u vanaf de camping kunt starten:

  • Fietsroute langs de kust en kassen van het Westland (48,27km)
  • Het Westland: verrassend rijk aan natuur (51.17km)
  • Ontdek de Westlandse druiven in Midden Delfland (36.01 km)

 

● Natuurlijk Werkbij: gratis honingkoek met een warme drank

In de sfeervolle en gezellige winkel van Natuurlijk Westland brengen Gerrit en Astrid het nut en noodzaak van bijen en hun natuurlijke producten onder de aandacht. Je kunt hier in alle rust de winkel bezoeken, de honing proeven en niet te vergeten de ruime voorraad imkerijbenodigdheden bewonderen.

Aanbieding:
De veranda en het terras van de Natuurlijk Westland zijn een 
goed rustpunt voor wandelaars en fietsers. En in de maand mei én juni krijgen fietsers een gratis kopje thee/koffie/cappuccino met honingkoek bij een aankoop van 10 euro aan hun heerlijke honingproducten!

 

● Fietstochten Westland: fietstocht door het bos en langs het strand 

Op 11 en 12 mei 2018 organiseren Marja en Alice een leuke fietstocht (25 km of 40 km) door het mooie Westland! De afwisselende natuur, zoals de zee met zijn uitgestrekte duingebied, diverse parken, bossen en andere verrassende plekken, vervelen geen moment. Bovendien zijn er langs de route diverse leuke locaties voor een kopje koffie of een lekkere lunch.

Aanbieding:
De kosten deze fietstocht zijn €5,- voor volwassenen en €4,- voor kinderen tot 12 jaar. Vooraf opgeven kan via info@natuuratelierwestland.nl, o.v.v. naam, telefoonnummer en emailadres. De start is tussen 10.00 en 13.30 bij de Pluktuin in Naaldwijk waar u de route in ontvangst neemt. Starten in Hoek van Holland en Kijkduin is ook mogelijk! 

 

● Hé Pannenkoek: lunchen of dineren voor maar €10,-

Pannenkoekenrestaurant Hé Pannenkoek ligt pal naast de duinen, langs het prachtige 11 kilometer fietspad door het duingebied in Westland. Neem plaats op het zonnige terras en bestel je favoriete of zelf samengestelde pannenkoek. 

Aanbieding:
Speciaal voor fietsers: een pannenkoek, drankje en ijsje voor maar €10,-!

● Favoriete fietspaden!

- Fietspad langs de kust van 's-Gravenzande (Vlugtenburg) tot aan de Zandmotor!
- Fietspad in de Poelzonde vanaf Themapark de Westlandse Druif naar 's-Gravenzande
- Fietspad langs de Zweth en de Zwethzone in Wateringen en Kwintsheul

 

Meimaand Fietsmaand supporten?

Wij zijn op zoek naar fietsliefhebbers! Maak jij wel eens foto's? Deel deze dan via redactie@bezoek-westland.nl en maak kans op een publicatie op onze social media pagina's (met naamsvermelding)! Veel fietsplezier!