Midwinterwandeling en Midwinterhoornblazen

zondag 15 december 2019, 13:30

Op zondag 15 december nemen we u graag mee op de “Midwinterwandeling”.

Onze natuurgidsen vertrekken met u om 13.30 u vanaf bezoekerscentrum d’ Oude Koestal. U bent ca. 1½ uur onderweg en de wandeling eindigt tussen het Midwinterhoornblazen. Er zijn geen kosten verbonden aan de excursie, maar een gift na afloop is altijd zeer welkom. Voor en na de excursie is er gelegenheid het bezoekerscentrum te bezoeken. Er is glühwein en chocolademelk te koop.

Op deze kortste dag van het jaar komen de Westlandse Midwinterhoornblazers weer naar het Staelduinse Bos. Deze veel gevraagde musici blazen op hun handgemaakte hoorns van 14:00 tot ca. 15.30 u. De diverse blazers staan verdeeld door het bos achter de Koestal en wisselen elkaar af. Dus kom, kijk en geniet mee van dit unieke geluid.

Een beetje geschiedenis

In 1993 lieten de Westlandse Midwinterhoornblazers hier voor het eerst hun bijzondere klanken horen. Slechts één keer in alle jaren werd het blazen afgelast wegens sneeuwval, dus dit jaar is alweer de 24e uitvoering van deze groep in ons bos. Deze traditie uit Twente heeft een vast plekje gekregen in de Westlandse adventstijd. Inmiddels wordt het blazen in het oosten van ons land erkend door het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed. De Westlandse Midwinterhoorngroep repeteert iedere dinsdagavond vanaf begin november rond de klok van 19.30 uur vlakbij de tunnel onder de A20 bij Maasland.
 

 • Het Staelduinse Bos

  Oude Hooislag 2
  2691 NH 's-Gravenzande
  www.hetstaelduinsebos.nl
  Facebook

  Openingstijden bezoekerscentrum:
  Het gehele jaar op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

  April t/m oktober ook op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Datum

zo 15 dec 13:30