Mooie initiatieven

Mooie initiatieven

De Coronacrisis heeft enorme invloed op het Westland. De glastuinbouw wordt hard getroffen en toerisme en recreatie liggen volldig stil.

Hieronder lees je hoe jij het verschil kunt maken in deze bizarre tijd.

Streekproducten in de aandacht

Veel tuinders hebben het lastig. Een deel van de export is door de Coronacrisis weggevallen en bloemen en potplanten worden in grote aantallen doorgedraaid. Als consument kun je tuinders helpen. Door regelmatig een bloemetje mee naar huis te nemen.

In het Westland kunnen we tuinders ook steunen door bij stalletjes langs de weg producten te kopen. Naast bloemen en planten is er ook veel groenten te koop bij stalletjes. Marja van der Ende, de eerste 'fietsburgemeester' van het Westland en oprichter van 'Fietsen voor mijn eten' merkt tijdens haar fietstochten dat er meer aandacht is voor streekproducten. Het lijkt erop dat een beweging die al op gang was, meer en meer aan momentum wint: lokale voeding, korte ketens en echte smaak. Lees hier de recente blogpost van Marja waarom 'lokaal kopen zo belangrijk is'.

Coronahulp

Nu de 'intelligente lockdown' langer duurt hebben zwakkeren en ouderen het lastig. De eenzaamheid is soms zwaar.

Wil je iemand in je buurt helpen, sluit je dan aan bij 'Coronahulp Westland' via de website van Daniëlle Looije en Justin Berends uit Monster.

Ondernemers steunen ondernemers

De horeca heeft het niet makkelijk. Al weken zijn hun deuren gesloten. Er wordt veel geklust en nagedacht over nieuwe concepten waarbij 1,5m afstand bij kunnen dragen aan het weer open gaan van de horeca.

Wij vonden het hartverwarmend te zien dat juist horeca-ondernemer Tifffany van Café De Slimmerick, tijdens Pasen oog heeft voor haar collega-ondernemers in Naaldwijk. Doe mee en loop eens bij ze langs en waag een gokje!

#samensterknaaldwijk