Nationale Zomerbloemen-tentoonstelling

Tijdens de jaarlijkse Nationale Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk kun je heel veel mooie zomerbloemen gratis bewonderen. De Oude Kerk wordt wederom weer mooi versierd. 

Historie zomerbloemententoonstelling

De eerste editie van de tentoonstelling vond plaats van 6 tot en met 8 augustus 1986 in de historische Oude Kerk in Naaldwijk. Het publiek zag de tentoonstelling jaarlijks mooier en groter groeien en zo ontstond in 1996 Stichting Nationale Zomerbloemententoonstelling. Het groeide uit tot hét podium om landelijk de resultaten van kwaliteitsverbetering en innovatie van zomerbloemen te presenteren. 

Keuring van de zomerbloemen

De keuring is bedoeld om de kwaliteit van de tentoongestelde producten te waarborgen en daarmee de competitie tussen de telers te stimuleren. Want elke teler krijgt een cijfer voor zijn of haar ingezonden bloemen. De gekeurd zomerbloemen zijn per productgroep ingedeeld en worden in de tentoonstelling verwerkt. 

Zomerbloemententoonstelling naaldwijk

Thema

Ieder jaar krijgt de tentoonstelling een thema mee. In voorafgaande jaren was dat bijvoorbeeld: Zomerdromen, Oude Liefdes, Romantiek of Lekker Wild. In 2018 is het thema 'Flower Power' te bewonderen. Daarnaast staat er tijdens elke editie een zomerbloem centraal, de zogenaamde themabloem. Dit jaar is er gekozen voor een groep zomerbloemen de zogenaamde 'zomerkanjers'

In 2018 vindt de tentoonstelling plaats in het tweede weekend van september. 

Informatie

Oude Kerk aan het Wilhelminaplein
te Naaldwijk 
info@nzbt.nl
www.nzbt.nl
Facebook

Openingstijden:
Donderdag van 12:00 tot 18:30 uur
Vrijdag van 10:00 tot 21:00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur
Zondag van 10:00 tot 17:00 uur

*6 t/m 9 september 2018