Ontdek de sportieve activiteiten aan de Westlandse kust

De Westlandse kust leent zich uitstekend voor sportieve strandactiviteiten. Op het strand, gelegen tussen Hoek van Holland en Scheveningen, vind je rust en ruimte voor activiteiten als blowkarten, powerkiten en meer!

1. Blokarten op het strand

Blokarten is de naam voor strandzeilen en landzeilen. Dit kan uitstekend in Westland, dankzij de rust en ruimte op het strand. Blokarten is voor iedereen toegankelijk: jong, oud, sportief, a-sportief. Je zult het blokarten binnen ongeveer 10 minuten onder de knie hebben. 

2. Powerkiten

Powerkiten, oftewel vliegeren met grote krachtvliegers, is een spectaculaire activiteit voor jong en oud. Ervaar het gevoel van iedere beweging die je met de vlieger maakt. De activiteit kan verzorgt worden op en langs alle de stranden in Westland. 

3. Raften in de Noordzee

Ja, raften kan ook gewoon in onze Noordzee! Raften is een populaire groepsactiviteit die staat voor avontuur, teamwork en spektakel. Knal door de branding, vecht om de boei, surf terug naar de koppositie en behaal als eerst de finish. 

4. Golfsurfen

De golfsurfles start met een korte theorie, om vervolgens met een surfplank onder de arm de zee in te lopen. Na een aantal lessen kun je zelf een surfboard huren en proberen maar!

5. Shoot-out 

Bij Shoot Out is voor sommigen beter bekend als Hunger Games. Het is een superspannend spel waarbij de deelnemers elkaar met pijl en boog te lijf gaan, met één belangrijke opdracht: de tegenpartij uitschakelen.

6. Suppen

In tegenstelling tot een gebruikelijke surfplank is de SUP-plank een stuk breder en dikker en maak je gebruik van een peddel. Je gebruikt vele spieren terwijl je rechtop op de plank probeert te blijven staan. 

Waar?

De sportieve strandactiviteiten worden aangeboden door Wato-Events en Beachline Beach. Beide hebben een mooie strandtent op strand Beukel waar ze jullie graag ontvangen!

Datum

dinsdag 26 juni 2018

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!