Op bezoek bij een imker

zaterdag 13 juli 2019, 12:00

In het weekend van 13 en 14 juli openen de nodige Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de tiende Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderdvijftig plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij.

Pluktuin

Op zaterdag 13 juli is kan ook in de Pluktuin bij de bijen gekeken worden. Enthousiaste imkers van imkervereniging Westland vertellen hier over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby.

Wat is er zoal te beleven?

Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, je kunt in een bijenvolk kijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien. Het is vast wel wennen aan al dat gezoem om je heen, maar veilig in een bijenpak zult u merken dat bijen helemaal niet eng zijn.

Moeilijke tijden

Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Daarom besteden imkers tijdens de Landelijke Open Imkerijdag ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland. Ze geven voorlichting over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bloemen zijn en waarom.

Meer informatie 

Meer informatie is te vinden onder deze link open imkerijdag. Daar vindt je ook het volledige overzicht van alle deelnemende imkers en openingstijden.

 • De Pluktuin

  Kleine Achterweg 28 
  2671 LT Naaldwijk
  Tel: 0174-627198
  Mobiel: 06 42321321
  info@depluktuin.nl
  www.depluktuin.nl

  Openingstijden:
  Donderdag en vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en elke eerste zaterdag van de maand. Maandag, dinsdag, woensdag en de overige zaterdagen op afspraak.

   

Datum

za 13 jul 12:00