Open Monumentendag Westland 2019: Plekken van Plezier

Op zaterdag 14 september is het opnieuw Open Monumenten Dag in Westland. Stichting Monumentaal Westland, die deze dag organiseert, besteed dit jaar speciale aandacht aan voormalige Westlandse buitenplaatsen.

Plekken van Plezier

Het thema van 2019 is 'Plekken van Plezier': naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een café is, het barst in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd. De amusementswaarde van monumenten staat dit jaar centraal.

In het Westlands Museum vindt u op dit moment een nieuwe, uitgebreide tentoonstelling over Buitenplaatsen in de Gouden Eeuw. In die tijd waren er meer van honderd van deze lustoorden ten zuiden van ’s-Gravenhage en Delft. Door de tentoonstelling maak je kennis met de buitenplaatsen en hun ontwikkelingen, de bewoners, hun gewoontes en hun levensstijl.

Buitenplaatsen en meer

Bijna 50 monumenten in Westland zijn dit jaar opengesteld tijdens Open Monumenten Dag. Speciale aandacht gaat dit jaar uit naar de voormalige buitenplaatsen.
Zaterdag 14 september is eerste Open Monumenten Dag. Op zondag 15 september is een deel van de monumenten geopend. Deze informatie staat in de onderstaande flyer.

Fietstocht en gratis hop on - hop off bus

Naast een fietstocht, die in samenwerking met het Westlands museum is samengesteld, en die u terugvindt in de flyer, rijden er op zaterdag ook Hop-on-hop-off bussen langs de Westlandse monumenten en de buitenplaatsen.

Flyer

Hieronder vindt een afbeelding van de flyer en de plattegrond ter gelegenheid van OMD 2019.

 

Datum

maandag 2 september 2019

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!