Manon van der Ende

Food

foto: Elements Beach

De passie van Manon uit de Lier is duidelijk: FOOD! In 2016 kwam haar droom uit en opende ze haar eigen lunchroom en catering bedrijf. Sindsdien is ze een ware Food Expert!

Over Manon

Ik ben Manon, een geboren Lierenaar met een passie voor eten en drinken. Als ik zelf ergens onbekend ben of op bezoek ben, kijk ik altijd als eerste naar leuke FOOD hotspots en wat er op dat gebied te beleven is. Het liefste combineer ik ook afspraken buiten de deur met het opdoen van inspiratie. Hierbij kan je denken aan leuke restaurants, cafés, maar ook aan een wijnboerderij in het buitenland. Dat klinkt helemaal niet gek, maar in het Westland is het nog wel ongebruikelijk om bv. een kas te bezoeken als toerist. Maar het kan wel!

Hoe vind je leuke food hotspots

Zelf zoek voor de leuke plekjes via instagram of blogs, maar soms is dat een hele speurtocht. Hierdoor kom je wel op enorm gave plekken terecht, vaak ook buiten een centrum stuk of een gedeelte waar je anders nooit zou komen. Maar kom je er niet uit? Vraag mij om leuke tips!

In Westland hebben we op food gebied heel veel te bieden. FOOD is hier namelijk tweeledig. Je hebt aan de ene kant verse producten in de kassen en aan de andere kant goede horeca waar verse producten rechtstreeks op je bord liggen. En dat maakt onze regio heel erg uniek! Want, waar vind je dat nou nog meer? Er zijn al een aantal kassen voor toeristische bezoekers ingericht, zodat zij kunnen kijken wát we precies telen en hoe. Verder zijn er ook steeds meer horeca bezig om diversiteit en unieke concepten te bieden.

Alleen vaak is dit nog onduidelijk en onbekend. En onbekend maakt onbemind, dat is natuurlijk helemaal niet nodig! Hoe gaaf is het om hierin bruggen te mogen slaan. We hebben een prachtige streek én zeker op het gebied van FOOD staan we aan de basis en ontwikkeling van heel veel moois. Daar mogen we trots op zijn!

Stel je vraag


  Bar restaurant twee dames achter de bar non de lier

  Hippe hotspots

  Hippe hotspots ontdekken

  foto: Non

  Hip & trendy plekjes in het Westland

  Hippe hotspots heb je niet alleen in de grote steden. Ook in het verrassende Westland. Wij hebben een paar moderne, unieke en trendy locaties voor je gevonden in de omgeving van Wateringen, Naaldwijk en ‘s-Gravenzande. Hier zijn ze helemaal bij de tijd. Van prachtig interieur tot bijzonder lekker eten. Geniet hier van een heerlijk diner, vlotte bediening en gemoedelijke sfeer.

  Ontdek deze sfeervolle tentjes waar wij dol op zijn

  NON De Lier

  NON | BAR | SHOP | EVENTS

  Van brunch, lunch en borrelen tot een feestje vieren: bij NON kan het allemaal. Deze gave hotspot in De Lier zorgt er altijd voor dat je even op “mini-vakantie” bent.

  Lees meer

  herfstmenu Triptyqie 2023 in Wateringen in het Westland

  Restaurant Triptyque

  Restaurant Triptyque in Wateringen wordt gerund door Niven en Virginie. Chefkok Niven Kunz is een echte groentechef. Met passie voor lokale Westlandse producten en duurzaamheid tovert hij de meest prachtige gerechten. Een must-visit in het Westland!

  Lees meer

  luchtfoto van de boerderij van Brasserie Oostgaag met het terras aan de voorzijde en de achterzijde van het pand in Midden-Delfland

  Brasserie Oostgaag

  Een modern ingericht restaurant in een oude boerderij met groot terras en unieke ruimtes voor bruiloft, verjaardag, diner of vergadering.

  Lees meer

  landgoed villa ockenburgh bezoek westland diner unieke locatie

  Villa Ockenburgh

  Villa Ockenburgh is een uniek! Geniet van een diner met lokale producten in het restaurant of kom met je gezin naar de nabijgelegen Kas voor een uitgebreide lunch.

  Lees meer

  Interieur strandtent makani beach westland

  Makani Beach

  Bij Makani Beach in Ter Heijde ben je welkom voor een lekker ontbijt, een goede lunch of een heerlijk diner.

  Lees meer

  buitenterras van strandtent Bondi Beach Club in Monster in het Westland met gedekte tafels en een fraai Balinese teakhouten deur met snijwerk en uitzicht op zee

  Bondi Beach Club

  Strandtent Bondi Beach Club: waar alles en iedereen mag zijn, komen en gaan in een ongedwongen en ongekunstelde sfeer.

  Lees meer

  buitenzijde van het pand van hotel-restaurant Unicum Elzenhagen in het Westland

  Hotel-Restaurant Unicum Elzenhagen

  4 Sterren Hotel-Restaurant Unicum Elzenhagen kenmerkt zich door de combinatie van traditionele uitstraling en hedendaagse luxe.

  Lees meer

  Terras van strandtent Elements Beach met balinese parasol , teakhouten terrastafel en de zee in de achtergrond aan het Westlandse strand

  Strandtent Elements Beach

  Hippe en relaxte strandtent waar ze liefst plantaardig en duurzaam koken.

  Lees meer


  hand met kopje koffie in een groen kopje bij NON Bar in het Westland

  Koffiebars

  Koffiebars in het Westland

  foto: NON

  Leuke Westlandse koffietentjes met goede koffie

  ‘Even een bakkie doen’ hoort bij het lokale taalgebruik van de Westlanders. Gelukkig is dat kopje koffie de laatste jaren ook van steeds betere kwaliteit geworden. Of je nu voor een Latte Macchiato kiest of een zwarte kopje troost, hier hebben ze het allemaal. Geniet ook van een take-away bakkie tijdens jouw ommetje of wandeltocht en neem er gelijk iets lekkers bij. Deze koffietentjes staan voor je klaar!

  8 koffietentjes waar je terecht kunt voor een ‘bakkie’

  sloepen van Eetcafe De Bonte Haas aan de kade voor het terras in Wateringen in het Westland

  Eetcafé de Bonte Haas

  Eetcafé aan het water. Een begrip in het Westland.

  Lees meer

  Eetcafé de Witte s-gravenzande

  Eetcafé de Witte ’s Gravenzande

  Een begrip in 's-Gravenzande en omstreken. Hier is het altijd tijd voor gezelligheid. Van koffie tot diner of een lekker ijsje in de zomer.

  Lees meer

  Koffiehuis de Hooiberg

  Gezellig koffiehuis in het kleinste dorp van Nederland, genaamd 't Woudt.

  Lees meer

  leeg interieur van eetcafé de Witte in de Lier met mozaiekvloer en bar en tafels

  Eetcafé de Witte de Lier

  Genieten van lunch, borrel, diner of de mooiste speciaalbieren.

  Lees meer

  de bongaard westland lunch diner restaurant groene bar met planten

  De Bongaard

  De Bongaard is op en top thuiskomen in De Lier. Waar vroeger de timmermannen druk waren met hun ambacht, geniet je nu onze heerlijke koffie, thee, lunch of borrel en high tea/wine

  Lees meer

  landgoed villa ockenburgh bezoek westland diner unieke locatie

  Villa Ockenburgh

  Villa Ockenburgh is een uniek! Geniet van een diner met lokale producten in het restaurant of kom met je gezin naar de nabijgelegen Kas voor een uitgebreide lunch.

  Lees meer

  gezinnen aan tafel bijThe Vineyard tijdens een lunch

  The Vineyard

  The Vineyard is een plek om samen te komen, samen te eten en samen te werken. Je bent met gezin, vrienden en collega's welkom voor koffie, lunch en borrel.

  Lees meer

  NON De Lier

  NON | BAR | SHOP | EVENTS

  Van brunch, lunch en borrelen tot een feestje vieren: bij NON kan het allemaal. Deze gave hotspot in De Lier zorgt er altijd voor dat je even op “mini-vakantie” bent.

  Lees meer

  bijzonder team medewerkers van Lunchroom Bijzonder in het Westland

  Lunchroom Bijzonder

  Gezellige lunchroom waar gewerkt wordt door mensen met een verstandelijke beperking.

  Lees meer