Gustaaf van Gaalen

Geschiedenis

foto: gemeentearchief gemeente Westland

De prachtige historie van Westland maakt mij een trotse Westlander. Ik vertel je graag over mijn passie en de – soms verborgen – historische plekken.

Over Gustaaf

Hoi, ik ben Gustaaf van Gaalen, geboren en getogen (en trotse) Westlander. Ik heb mijn werk bij het Westlands Museum en ben als vrijwilliger betrokken bij diverse historische verenigingen en activiteiten. Zodoende leer je veel over de prachtige historie van deze streek.

Westland is een streek met een bijzonder verhaal.

Voor bezoekers van buiten het Westland is er veel interessants te ontdekken en te leren. Dat kan door in het Westland op ontdekkingstocht te gaan langs de – soms verborgen – historische plekken. Toegegeven: ze zijn er niet zo veelvuldig als in de historische centra van de omliggende steden, maar een fietstochtje door deze streek zal toch de nodige pareltjes opleveren. Wat dacht je van het Wilhelminaplein in Naaldwijk, met zijn 900 jaar oude kerk en het achterliggende Heilige Geest Hofje, de voormalige buitenplaats ’t Hof in Wateringen of de Oranjesluis langs de Maasdijk? En ga eens langs ’t Woudt, het kleinste dorpje van Nederland dat er nog net zo uitziet als honderden jaren terug. Bekijk in Honselersdijk de Nederhof, een bijgebouw van het voormalige paleis Honselaarsdijk, dat door de Oranjes is bewoond. Of bezoek de Sonnehoeck, de oudste (druiven)kwekerij van Nederland.

Tal van bezienswaardigheden dus die de moeite waard zijn voor een bezoek. Heb je vragen of tips: laat het me weten. Ik wens je een fijn bezoek toe aan onze mooie streek.

Profielfoto: Thierry Schut

Stel je vraag


  zonneharpen bos staelduinse danny taheij

  Wandelingen met audiotour

  Wandelen met audiotour door het Westland

  foto: Danny Taheij

  Fijne audiotours om het Westland wandelend  te ontdekken

  Niets is zo leuk als een wandeling waarbij je ook nog wat hoort en leert over de omgeving. Een aantal Westlandse ondernemers heeft zelf audiotours gemaakt waarmee je (gratis) op pad kunt. Ontdek meer over de historie, monumenten en bijzondere paadjes met geschiedenis.

  Duin- en strandwandeling Ter Heijde

  Maak een heerlijke wandeling over het strand en door de duinen tussen Ter Heijde en Kijkduin.

  Duin- en strandwandeling

  Oorlogsgeschiedenis tussen bomen en bunkers

  In het kader van 75-jaar vrijheid in het Westland is een prachtige audiotour gemaakt door het Staelduinse Bos met uitleg over de bunkers die hier te vinden zijn.

  Audiotour bunkerbos

  Monumentaal Westland

  De Stichting Monumentaal Westland heeft een prachtige audiotour gemaakt waarmee u monumentale panden in het Westland leert kennen tijdens een wandeling.

  Monumentaal Westland

  Monumentaal Monster

  Loop mee met deze audiotour van Ockenburg naar Solleveld.

  Monumentaal Monster

  Historische tuin Westlands Museum

  Voor een wandeling door de historische tuin van het Westlands Museum werd deze audiotour gemaakt. U kunt deze audiotour gebruiken tijdens uw betaalde bezoek aan het museum.

  Historische tuin

  Ommetje Heerlijke Zwethzone

  Patricia en Hilde liepen dagen door de Zwethzone om voor jou de mooiste audiovisuele wandelroute te maken!

  Ommetje Zwethzone