Marc de Munnik

Kitesurfen

foto: Wato Events

Een rasechte Westlander, zo kun je Marc de Munnik (1989) het beste omschrijven. Zijn passie is kitesuren, dus als het waait is hij vaak aan de Westlandse kust te vinden.

Over Marc de Munnik

Ik ben Marc de Munnik, Westlander in hart en nieren en met een beetje wind sta ik graag op het water voor mijn grote passie: kitesurfen. Ik kite inmiddels al meer dan 10 jaar met veel plezier. Daarnaast ben ik al jaren lid van de ’s-Gravenzandse kitesurfvereniging North Sea Surfing. En dat is ook de plek waar ik de meeste tijd doorbreng als het waait.

Elk jaar probeer ik wat tijd door te brengen op een van de mooiste kitespots ter wereld. Dit jaar was dat La Cauipe in Brazilië, geweldig! Ik houd van reizen, maar vind altijd weer fijn om thuis te komen in ‘s-Gravenzande.

Ik heb de ontwikkeling en de populariteit van de sport flink zien toenemen en dat vind ik leuk om te zien. Dus heb je vragen? Ik kan je alle ins en outs van het Westlandse Kitesurfen vertellen.

Stel je vraag


  kar met kitesurfspullen op de Zandmotor in het Westland op een zonnige zomerse dag met in de achtergrond kites die aan het varen zijn

  Kitesurfen

  Kitesurfen in het Westland

  foto: Bezoek Westland

  Europese hotspot voor kitesurfers

  Het Westland staat bekend als 1 van de Europese hotspots voor kitesurfers. De Zandmotor is ’the place to be’. Dankzij het relatief ondiepe water en het wegvallen van de golfslag achter de opgespoten zandwal in zee is het water relatief vlak en is het een ideale spot om te kitesurfen. Op een winderige dag zul je dan ook verbaasd staan van het aantal kitesurfers dat actief is.

  Kitesurfles in het Westland

  Als je wilt leren kitesurfen in het Westland, dan kun je bij de Wato Events terecht.

  Wato Events

  Surfen in het Westland

  In het Westland kan je goed (leren) surfen! Hier kom je naartoe voor een goeie sfeer, leuke strandtenten en perfecte golven.

  Read More