beginnende kitesurfers oefenen bij de Zandmotor in ondiep watern bij Strandopgang Molenslag in het Westland

Slag Watertoren

Slag Watertoren

foto: Bezoek Westland

Slag Watertoren

Op dit strand heb je een waanzinnig uitzicht over de Zandmotor. Het is tevens een geliefde plek voor vele (beginnende) kitesurfers, omdat het ondiep water is. Daarnaast bevindt zich aan de rechterkant van de standopgang een naaktstrand (vanaf strandpaal 108,50).

Slag Watertoren

Slag Watertoren ligt in duingebied Solleveld. Het is een prachtig gebied om te wandelen op de grens van Den Haag en het Westland.

Bereikbaarheid

Slag Watertoren is net als het Schelpenpad ook alleen op de fiets of al wandelend goed bereikbaar. Het strand is per auto vrijwel onbereikbaar (2 km lopen). Er zijn fietsparkeerplekken aanwezig.


Danny Taheij natuurfotograaf westland

Danny Taheij

Kust

foto: Danny Taheij

Danny is een fantastische natuurfotograaf en bijna elke dag aan de Westlandse kust te bekennen. Hij vertelt je graag over zijn passie!

Over Danny

Ik ben Danny Taheij, 49 jaar en een natuurfotograaf. Mijn passie voor de natuur is begonnen in mijn jeugd. Ik heb het altijd al heerlijk gevonden om in de natuur te zijn, want er is namelijk altijd van alles te beleven!

Mijn ouders zijn ook natuurliefhebbers en namen ons vroeger al mee naar het strand. De hond mocht ook vaak mee! Ik vond het als kind heerlijk om met het zand te spelen, maar schelpen zoeken vond ik het leukst. Van zeesterren, schelpen tot grote slakkenhuizen!

Mijn grootste passie heb ik voor de kust. De kust van Westland loopt van Kijkduin tot en met Hoek van Holland, hierin heb je mooie duinen, natuurgebied Solleveld, de Dixhoorndriehoek, de Zandmotor, natuurgebied de Banken, het strand en nog veel meer.

De Banken is mijn favoriete plek, hier zijn veel vogels te vinden!

Bij de Banken zijn er vogels die er jaarrond leven, maar ook trekkende vogels die komen eten en weer gaan. Ik vind dat mooi om vast te leggen in foto’s.

Als ambassadeur van De Zee Kust Westland ben ik veelvuldig te vinden aan onze mooie kust, van zonsopkomsten tot zonsondergangen, vogels en andere flora en fauna, maar ook met stormen!

Bekijk mijn foto’s wekelijks op Instagram.

Profielfoto: Thierry Schut

Danny Taheij over zijn favoriete gebied

In deze video van Nationaal Park Hollandse Duinen laat natuurfotograaf Danny Taheij zijn favoriete gebied zien: De Banken, gelegen aan de Westlandse duinenkust in ‘s-Gravenzande.

Nationaal Park Hollandse Duinen

Dit natuurgebied is perfect voor echte duin- en strandliefhebbers! Wat niet veel mensen weten is dat de duinen in het Westland in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland liggen, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen.

Ontdek NPHD

Nothing found.

Stel je vraag


  twee lifeguard medewerkers van de Reddingsbrigade 's-Gravenzande patrouilleren per fiets op het strand van het Westland

  Reddingsbrigades Westland

  Reddingsbrigades in het Westland

  foto: Reddingsbrigade 's-Gravenzande

  Veilig naar het strand

  Een dag ontspannen aan de kust, actief watersporten of een stevige wandeling maken? Op het strand is voor iedereen wel iets te doen! Maar een gevaar schuilt in een klein hoekje, daarom geven de Westlandse Reddingsbrigades graag wat tips voor een veilig dagje strand.

  Belangrijke info

  Wat betekenen bijvoorbeeld de vlaggen die je ziet wapperen op het strand? Hoe herken je een mui en wat moet je doen als je er onverhoopt toch in terechtkomt? Waar moet je aan denken als je met jonge kinderen naar het strand gaat? Het antwoord op deze en andere vragen vind je op deze website. Samen zorgen we ervoor dat iedereen kan genieten van een mooie, maar vooral veilige dag aan het strand.

  10 Tips

  De gezamenlijke reddingsbrigades van ‘s-Gravenzande en Monster willen graag dat je op een veilige manier geniet op het strand en in zee. Daarom hebben ze 10 tips voor je op een rijtje gezet. Je lees deze tips op de website ‘Veilig naar het strand.’

  Handig om te weten: in de periode van 15 mei tot en met 15 september zijn de ’s-Gravenzandse en de Monsterse Reddingbrigade iedere zaterdag en zondag aanwezig op het strand. In de zomervakantie zijn de lifeguards dagelijks aanwezig.

  logo van de Westlandse campagne 'Veilig naar het strand' van de gezamenlijke reddingsbrigades van 's Gravenzande en Monster

  Reddingsbrigades

  De reddingsbrigade zorgt voor de strandveiligheid van de Westlandse kust. Zo kun je veilig genieten van zee, zon en water in het Westland.

  Klik op de onderstaaande knoppen voor meer informatie over de Westlandse reddingsbrigades in ‘s-Gravenzande en in Monster.

  Reddingsbrigade 's-GravenzandeReddingsbrigade Monster

  duinen bij strandopgang Arendsduin aan de kust in het Westland met de laatste avondzon die op de duinen schijnt

  Slag Arendsduin

  Welkom op Slag Arendsduin

  foto: Danny Taheij

  Een leeg strand met prachtig duinlandschap

  Om Slag Arendsduin in ‘s-Gravenzande te bereiken, fiets je een stuk door het prachtige duinlandschap van het Westland naar het strand. Het strand is heerlijk rustig en er bevinden zich geen strandtenten. Breng een picknickmand en een handdoek mee en kom tot rust. Honden zijn hier toegestaan.

  Arendsduin

  Ontdek de rust en de ruimte van Slag Arendsduin. Je moet wat moeite doen om hier te komen, maar dan kan je ook echt genieten van een rustig strand, waar je een heerlijk plekje voor jezelf kunt vinden. Picknickmand mee en je hebt een fijne ouderwetse stranddag.

  Bereikbaarheid

  Slag Arendsduin is alleen lopend of per fiets bereikbaar.

  Bereikbaarheid

  winkeltje met stranditems aan het begin van het strand bij Slag Vlugtenburg in het Westland

  Slag Vlugtenburg

  Welkom op Slag Vlugtenburg

  foto: Bezoek Westland

  Ontsnap en ontspan op Slag Vlugtenburg

  Op Slag Vlugtenburg viert het ‘laidbackgevoel’ hoogtij, samen met op en top genieten. Rust. Een lege agenda. Geen prikkels. Doen waar je zin in hebt. Zon, zee, zand. Surfen, yoga of hardlopen? Smakelijk eten, iedere dag ergens anders! Omringd met de natuur van Nationaal Park de Hollandse Duinen.

  groep cursisten op het strand tijdens een les golfsurfen van Dutch Surf Academy in het Westland

  Dutch Surf Academy

  Bij Dutch Surf Academy krijg je surfles van Nederlands surfkampioenen Erik Ringelberg en Kaspar Hamminga. Ontdek dat ook jij kunt surfen.

  Lees meer

  Terras van strandtent Elements Beach met balinese parasol , teakhouten terrastafel en de zee in de achtergrond aan het Westlandse strand

  Strandtent Elements Beach

  Hippe en relaxte strandtent waar ze liefst plantaardig en duurzaam koken.

  Lees meer

  Beleef Slag Vlugtenburg

  Slag Vlugtenburg is een ideaal strand voor een dagje weg en een strandvakantie in eigen land.

  Bereikbaarheid

  Kom, als dat kan liefst per fiets naar het strand. Als je met de auto komt, vind je via de knop hieronder de parkeerinformatie.

  Parkeerinformatie

  jongen met wakeboard in de vloedlijn op het strand in het westland

  Strand

  Volop genieten van een dagje strand in het Westland

  foto: Michel Kort

  Ontdek alle mogelijkheden van het Westlandse strand

  Voor een dagje weg of een vakantie aan de kust in eigen land, kan je uitstekend terecht in het Westland. Acht kilometer strand, tussen Hoek van Holland en Kijkduin, biedt voor elk wat wils: rust en ruimte, gezellige familiestranden, sportieve groepsactiviteiten en de fantastische leegte van de Zandmotor.

  Het ideale dagje strand vind je aan de Westlandse kust.

  De Westlandse kust, jouw kust!

  Ben je van het wandelen langs het strand of van gezellig  iets drinken in een strandtent? Ben je van het genieten met je gezin of blokarten met je vrienden? Of ben van de rust, de stilte en de zon? De Westlandse kust heeft iedereen iets te bieden. Kijk zelf maar!

  Ontdek de 8 verschillende stranden in het Westland.

  Ontdek 8 stranden

  Dagje strand? Met 8 verschillende strandopgangen vind ook jij het perfecte strand. Zoek je de gezelligheid op van leuke strandtenten of juist de stilte en leegte om te wandelen? Wat je ook zoekt op het strand: het Westland heeft het.

  Wandelen langs de Westlandse kust

  Wandelen en uitwaaien langs de Westlandse kust: daar is iedereen wel eens aan toe. Geniet van het uitzicht en het geluid van de golven.

  Read More

  Alles voor een perfect stranddag!

  We vroegen bezoekers: “Waarom kom jij naar de Westlandse kust?” En we werden helemaal blij van hun antwoorden.

  NIEUW: Parkeren aan de Westlandse kust

  Parkeerkosten betalen aan de Westlandse kust kan nu bij 3 strandopgangen met een QR-code. Daarmee hoef je niet meer in de rij bij de parkeerautomaat. Je leest hier hoe het werkt!

  Read More

  Sportieve groepsuitjes op het strand en op zee

  Groepsuitjes op strand & zee

  Ben je minder van een hele dag ‘plat op je buik’ en ben je meer een ‘doener’, dan heeft het Westlandse strand je van alles te bieden. Kies samen met je vrienden, familie of collega’s voor 1 van de vele groepsuitjes.

  Paardrijden op het strand

  Paardrijden op het strand

  Manage Noordland biedt mooie één tot vier uur durende buitenritten door duin en strand aan. De buitenritten zijn verdeeld in ‘rustig’ (stap en draf) en ‘pittig’ (stap, hoger temp draf en galop). Dus je kunt zelf kiezen wat het beste bij je past.

  Alle strandtenten in het Westland

  Ontbijt, lunch, borrel en diner op het strand. Bij deze strandtenten heb jij een heerlijke dag.

  Strandtenten aan zee

  Leer surfen aan de Westlandse kust

  Surfen in het Westland

  De Westlandse kust is lang, de stranden zijn breed en de golven rollen netjes binnen. Dit maakt dat het strand in het Westland een perfecte surfspot is. Leer eenvoudig zelf golfsurfen!

  Nationaal Park Hollandse Duinen

  Nationaal Park Hollandse Duinen

  De duinen in het Westland liggen in een van de Mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen. Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers!

  De Westlandse kust is schoon

  Het Westlandse strand krijgt een 8,8 van de Schoonste Strandverkiezingen. Help jij mee om het schoon te houden? Ruim je eigen afval op na een strandbezoek, maar pak ook eens een jut-tas en ga jutten. Zo draag jij bij aan het schoonhouden van het strand waar jij graag komt. Hoe? Lees hier verder.

  Read More

  Strandbezoek voor mindervaliden

  Slag Strandweg

  Bij strandopgang Strandweg in Ter Heijde zijn in het zomerseizoen extra voorzieningen beschikbaar voor mindervaliden. Zo is er een pad op het strand dat loopt tot de vloedlijn. Ook zijn er 2 strandrolstoelen en een ‘strandrups’ waarmee mindervaliden een rit kunnen maken over het strand.

  Overnachten aan de kust

  Overnachten aan de kust

  Bij een echte strandvakantie wil je op loopafstand van het strand slapen. Kies voor een safaritent, pipowagen op het strand, een chalet, luxe bungalow of fijn hotel.

  Strandveiligheid

  De Reddingsbrigades van ‘s-Gravenzande en Monster zorgen voor de strandveiligheid langs de Westlandse kust.

  Veilig naar het strand

  Ook goed om te weten

  Ga je een dagje naar het Westlandse strand, dan is deze info ook goed om te weten.

  luchtfoto van de Zandmotor bij de kust van Monster met een leeg strand een binnenmeer

  Zandmotor

  De Zandmotor ligt voor de kust bij Monster. Het is een walhalla voor kust- en wadvogels en met een beetje geluk duikt er een zeehond op! Je kunt hier heerlijk komen uitwaaien.

  Read More

  parkeerplaats vol met geparkeerde auto's aan het strand in het westland

  NIEUW: Parkeren aan de Westlandse kust

  Parkeerkosten betalen aan de Westlandse kust kan nu bij 3 strandopgangen met een QR-code. Daarmee hoef je niet meer in de rij bij de parkeerautomaat. Je leest hier hoe het werkt!

  Read More

  man met hond op het strand in het westland in de zomer

  Honden op het strand

  Honden zijn welkom op het Westlandse strand. Het strand is breed en is een heerlijke plek om je hond lekker te laten rennen. Op deze stranden ben je het hele jaar welkom met je hond.

  Read More


  wandelaars op het strand van het Westland in het najaar met jassen aan

  Wandelen langs de Westlandse kust

  Wandelen langs de Westlandse kust

  foto: Danny Taheij

  Blik op oneindig

  Heerlijk uitwaaien langs de Westlandse kust: daar is iedereen op zijn tijd wel aan toe. Even geen drukte, maar uitzicht. Het geluid van de golven en de wind en her en der een vogel of een verdwaalde zeehond zal je goed doen. Laat je verleiden door ons prachtige strand en eindig je wandeling in één van de gezellige strandtenten voor een kop koffie, een heerlijke lunch of een mooi diner bij zonsondergang.

  Bekijk hieronder leuke routes op het strand, in de duinen en langs de Westlandse kust

  Zandmotor

  De Zandmotor ligt voor de kust bij Monster. Het is een walhalla voor kust- en wadvogels en met een beetje geluk duikt er een zeehond op! Je kunt hier heerlijk komen uitwaaien.

  Read More

  Duin- en strandwandeling

  Wandel vanaf Ter Heijde mee met deze audiotour over het Westlandse strand richting de Zandmotor en terug door de duinen.

  Duin- en strandwandeling

  De Zandmotorroute

  Viola wandelt graag en ontdekt op een zonnige winterse dag de Zandmotorroute. Ze is verrast en blogt er enthousiast over. Lees haar verhaal en wandel ook een keer deze route langs de kust.

  Viola ontdekt de Zandmotor

  Spot deze 8 dieren langs de Westlandse kust

  Langs de Westlandse kust, in Nationaal Park Hollandse Duinen, worden het hele jaar door verschillende dieren in de duinen gespot. Lees in deze blogpost waar en wanneer je welke dieren tegen kunt komen!

  Read More

  Nationaal Park Hollandse Duinen

  De duinen in het Westland liggen in een van de Mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen. Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers!

  Nationaal Park Hollandse Duinen

  10x bijzondere vogels die je langs de kust kunt spotten

  De Westlandse kust is een uniek duingebied voor vogelliefhebbers. Bovendien is het een onbekend deel van het Nationaal Park Hollandse Duinen.

  Read More

  Strandtenten

  Strandtenten in het Westland zijn een heerlijk startpunt, tussenstop of eindpunt van je strandwandeling. The Coast Beach House is jaarrond geopend.

  Gezellige strandtenten

  Honden op het strand

  Honden zijn welkom op het Westlandse strand. Het strand is breed en is een heerlijke plek om je hond lekker te laten rennen. Op deze stranden ben je het hele jaar welkom met je hond.

  Read More

  foto vanuit de zee richten de kust en duinen van het westland met een leeg strand, witte houten huisjes op het strand en grote witte wolken boven land

  Kust en duinen

  Op zoek naar stranden voor een dagje weg of een strandvakantie in eigen land? De Westlandse kust en duinen zijn een onbekende parel aan de Nederlandse kust.

  Read More

  Luxe vakantiehuisjes in Caraibische kleuren rondom een meertje bij Duynparc De Heeren van 's Gravenzande in het Westland

  Overnachten aan de kust

  Voor een strandvakantie aan de Nederlandse kust is het Westland een fantastische keuze. Overnachten aan de kust, doe jij hier!

  Read More

  Oudere man en vrouw op de fiets op het fietspad door de duinen bij strandopgang Molenslag in het Westland

  Fietsen langs de Westlandse kust

  Fietsen langs de Westlandse kust is altijd een goed idee. Het uitzicht op strand en duinen is prachtig, er is altijd wat leuks te zien en het strand geeft een instant vakantiegevoel. Pomp de banden op en ontdek hoe mooie de Westlandse kust is.

  Read More