Dwars Door De Kas (#DDDK) is een jaarlijks evenement in het Westland waarbij je door een groot aantal kassen van telers fietst.

Verrassende wereld van de glastuinbouw

Stel je voor, je fietst over kleine weggetjes waar je aan de achterkant van een kas, die vol staat met kleurrijke chrysanten, naar binnen fietst en door de voorkant weer naar buiten. Je steekt vervolgens de weg over en fietst bij de overbuurman weer naar binnen, hier staan zoveel verschillende cactussen, niet beseffend dat er zoveel verschillende soorten cactussen zijn stap je van je fiets en vraagt de teler het hemd van zijn lijf. Verbaast over het feit dat cactussen dagelijks water nodig hebben, fiets je weer verder naar de volgende kas. Natuurlijk staat hier weer een verrassing op je te wachten!

Unieke fietstocht

Voor Kom in de Kas openen een groot aantal telers hun deuren. Je fietst letterlijk via aan de voorzijde de kas in en aan de achterzijde er weer uit. Op weg naar een volgende kas.  Deelnemers aan de fietstocht maken zo, op een laagdrempelige manier, kennis met de tuindersbedrijven en het Westland. De deelnemers fietsen door kassen met mooie bloemen, planten en groenten en worden daarnaast onderweg verrast door gezonde lekkernijen.

Fietsroutes

Tijdens Dwars door de Kas zijn er meerdere fietsroutes: een langere en een kortere. Ook zijn er meerdere startpunten. Deelnemers kunnen geheel op eigen tempo de routes fietsen.

Datum

Kijk in de agenda op deze website voor de datum waarop Dwars door de Kas gehouden wordt. Je leest daar ook hoe je je kunt inschrijven voor deze unieke fietstocht door de kassen van het Westland.

Openingstijden

Kijk in de agenda op deze website voor de datum en de tijden van Dwars door de Kas.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Dwars door de Kas. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen