Benieuwd naar het tuinpad van een echte tuinder, bezoek dan Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck.

Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck

Sonnehoeck is de enige kwekerij in Nederland met de status van Rijksmonument. Op deze druivenkwekerij is vrijwel de gehele geschiedenis van de Westlandse druiventeelt vertegenwoordigd. De kwekerij bestaat uit acht originele druivenkassen, waarvan de oudste uit 1905, een watertoren uit 1910, een lange fruitmuur uit 1815, een korte fruitmuur uit 1849 met daartegen een muurkas uit omstreeks 1890, twee ketelhuisjes met verwarmingsketels en schoorstenen, een boomgaard en twee moerbeibomen van meer dan 300 jaar oud. Samen met de oude tuinderswoning annex schuur uit 1729 is het bedrijf uniek in het Westland en van grote historische waarde.

Sonnehoeck is een levend monument, waar historie en cultuur samenkomen.

Druivenverkoop

De druiven worden op traditionele wijze geteeld en zijn van half juli tot half oktober te koop voor de bezoekers en ‘s zaterdags van 11.00 tot 16.00 voor passanten. Er is ook een leuke geschenkverpakking in de vorm van een ‘kassie’.

Bezoek Sonnehoeck

Een bezoek aan Sonnehoeck is mogelijk voor groepen vanaf 10 personen tussen 1 april en 15 oktober (op afspraak). Kijk voor meer informatie op de website van Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck.

Elke zaterdag om 13.00 uur en elke woensdag om 10.30 uur is er ook een rondleiding voor passanten. Het tarief is 7,50 per persoon (kinderen 4,50 p.p.) inclusief een glaasje huisgemaakte appel/perensap. Meld je vooraf aan bij hoofdrondleider Jan van Geest via jj.van.geest@hetnet.nl o.v.v. naam, telefoonnummer, gewenste dag en aantal personen.

Wil je dus de sfeer van vroeger (en druiven) proeven, dan moet je op Sonnehoeck vertoeven.

Sonnehoeck is toegankelijk voor rolstoelen en beschikt over een invalidentoilet.

Openingstijden

Sonnehoeck is van april tot en met begin oktober geopend. De rondleidingen kunnen elke dag plaats vinden, behalve op zondag. Een bezoek kan uitsluitend op afspraak.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen