Vier Pasen in het Westland

Trakteer jezelf met Pasen!

Het is gezellig in het Westland tijdens Pasen! Heb je nog geen plannen gemaakt of na het paaseieren zoeken zin om de deur uit te gaan? Kijk dan snel verder voor leuke uitjes!

Paasspeurtocht in het Staelduinse Bos

Op 2e Paasdag (maandag 10 april 2023) is er een leuke Paasspeurtocht in het Staelduinse bos.

In het Staelduinse Bos is een speurtocht uitgezet. Tel de bordjes met paasfiguren en los de vragen op voor de uitkomst van de puzzel. Onderweg is er limonade en aan het eind ligt een prijsje klaar. Blijf in het bos altijd op de paden! Er is beperkte parkeerruimte, dus kom bij voorkeur op de fiets.

Start tussen 11:00 en 15:00 uur bij de ingang Oude Hooislag (eind van de Papedijk). Prijs € 3,- per deelnemer.

Paasspeurtocht 2023

Paaswinkelen en paaseieren zoeken in 's-Gravenzande

Zaterdag 8 april heet een aantal ondernemers je van harte welkom met een lekker paasontbijt in de winkel. Zij openen hiervoor extra vroeg de deuren, vanaf 9 uur ben je van harte welkom.

Je bent van harte welkom bij o.a. Ben’s Fashion, Voorberg Schoenen, Charme Mode, Etos, Boutique Maison, Meiden van Lex en Tebbenhoff Wonen.

Leuk voor de kids: de Paashaas komt deze dag op bezoek in het centrum van ‘s-Gravenzande. Vanaf 11 uur deelt hij, samen met zijn vriendjes, paaseitjes uit en natuurlijk neemt de Paashaas even tijd voor een fotomoment. Ook zijn er t/m zaterdag 8 april zo’n 50 paaseieren verstopt in het centrum. In 10 paaseieren is een cadeaubon van 25 euro verstopt, die te besteden is bij ondernemers in het centrum.

Naar de website van 's-Gravenzande

De strandtenten zijn weer open

Altijd een feestje als de strandtenen op het Westlandse strand weer geopend zijn. Zoek met Pasen een mooi plekje uit in de zon en uit de wind, dan kunnen jouw paasdagen niet meer stuk!

Strandtenten in het Westland

Paasspeurtocht in Naaldwijk

Op zaterdagmiddag 8 april vindt er in het centrum van Naaldwijk een leuke paasspeurtocht voor kinderen plaats. In de etalages van winkeliers zijn maar liefst 15 gouden paaseieren verstopt, waar de kinderen zelf naar op zoek kunnen gaan. Als je alle paaseieren kunt vinden, maak je kans op een van de mooie prijzen. Ook zijn er twee paashazen aanwezig om mee op de foto te gaan én natuurlijk delen zij lekkere chocolade-eitjes uit!

Reserveer online en ben verzekerd van een mooie tafel voor een super gezellige middag.

Speuren naar paaseieren

De speurtocht vindt plaats van 12:00 tot 16:00 uur. Vanaf 12:00 uur kan het inschrijfformulier opgehaald worden op het centrale plein in De Tuinen, waar tevens gezellige livemuziek zal klinken. Er kan gespeurd worden naar paaseieren in de etalages van de Herenstraat, Molenstraat, Rembrandtstraat, Prins Hendrikstraat, het Wilhelminaplein en Winkelcentrum De Tuinen.

Ingevulde formulieren kunnen tot 16:30 uur ingeleverd worden bij de organisatie of gemaild worden naar info@naaldwijkwinkelrijk.nl. De prijswinnaars worden vrijdag 14 april per mail bekend gemaakt.

De speurtocht wordt georganiseerd door de winkeliers van Naaldwijk Winkelrijk en Winkelcentrum De Tuinen.

Meer informatie

Villa Ockenburgh

Geniet van een Paasspel bij Villa Ockenburgh.

Op 7 en 9 april zijn er bij de kas van Villa Ockenburgh 14 paaseieren verstopt! Ze liggen verspreid vlakbij Villa Ockenburgh. En ál die eitjes, die moeten gevonden worden. Help mee zoeken en win een lekkere paasprijs!

Data: 7 & 9 april van 10:00-14:00 uur. Leuk voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De kosten zijn € 4,50 per kind.

Reserveren is verplicht: bel naar 070-217 73 33 of mail naar events@villaockenburgh.nl.

Bezoek Villa Ockenburgh

Brasserie Oostgaag

Bij Brasserie Oostgaag kan je paaseieren zoeken! Op 2e Paasdag om 11.00 begint het zoeken zijn nog een paar plekjes. Kinderen kunnen onbeperkt pannenkoeken eten en er is een ijsje toe. De activiteit is onder begeleiding van ouders en/of verzorgers. Uiteraard is het restaurant open voor om een heerlijke lunch te bestellen van de menukaart.

Paaseieren zoeken voor kids: € 14,50.
Reserveren is verplicht en vol = vol. Bij reservering graag het aantal kinderen doorgeven.

Ik kom zoeken

Varen, wandelen of fietsen?

In het Westland kan je ook heel leuk met een gehuurd bootje varen. Langs de kassen, polders of richting een leuk terras! Hou je van wandelen? We hebben diverse routes als tip, heerlijk voor een fijne lente-dag. Ook voor fietsliefhebbers zijn er mooie routes. Bijvoorbeeld langs de Westlandse kust. Kun je gelijk afstappen en uitrusten bij één van de leukste strandtenten die weer zijn geopend! Vrolijk Pasen! 

Oudere man en vrouw op de fiets op het fietspad door de duinen bij strandopgang Molenslag in het Westland

Fietsen langs de Westlandse kust

Fietsen langs de Westlandse kust is altijd een goed idee. Het uitzicht op strand en duinen is prachtig, er is altijd wat leuks te zien en het strand geeft een instant vakantiegevoel. Pomp de banden op en ontdek hoe mooie de Westlandse kust is.

Read More


Westland vanaf het water: tips om te varen

Ontdek het Westland vanaf het water. Geniet van het landschap tussen kassen, polders en dorpskernen. Huur een sloep, kano of stap op de rondvaartboot.

Read More

wandelende mensen in de duinen bij Monster in de ochtendmist met op de achtergrond de watertoren van Monster in het Westland

8 leuke wandelroutes in het Westland

Trek alvast je wandelschoenen aan, want wij hebben 8 prachtige routes in het Westland voor je verzameld!

Read More