Proef de Westlandse aardbei

Bij kwekerij de Westlandse Aardbei vind je lekkere Westlandse aardbeien! Rustig geteeld en rood rijp geplukt, alles voor een optimale smaak. 

Kwekerij de Westlandse Aardbei

Het enthousiast koppel Jaco en Sandra weten wel hoe zij de lekkerste aardbeien moeten telen: 'Door rustig te telen, op het juiste moment te oogsten, krijg je zeer smaakvolle aardbeien en dat is ons doel.' In hun kwekerij de Westlandse Aardbei kweken zij ruim 140.000 aardbeienplanten onder 14.000 meter glas. 

Aardbeien

Gezond, milieuvriendelijk en duurzaam 

De aardbeien van Jaco en Sandra worden rustig geteeld en rood dus rijp geplukt. Want sls de aardbeien rood aan de plant kleuren, krijg je de heerlijke optimale lekkere smaak. Maar er zit een heel proces voorafgaand, voordat het zo ver is. "Allereerst worden de plantjes bevroren aangeleverd, deze worden ontdooid en gepoot. Na ongeveer 3 a 4 weken staan de planten in bloei, bijen en hommels worden ingezet voor de bestuiving van de bloemen", vertellen ze. Hoe de aardbeien precies worden gekweekt, vertellen ze hier

Aardbeien verkoop

Natuurlijk willen ze hun aardbeien niet alleen voor zichzelf houden, dus kom de aardbeien (of aardbeienjam) proeven bij de vitaminerijke snackmuur. De automaat is geopend tijdens de oogstperiodes en wordt iedere dag gevuld met aardbeien. 

Op de website vindt u meer informatie en de actuele openingstijden.