Proef de Westlandse tafeldruiven

Ieder jaar, meestal half augustus, start het oogstseizoen van de Westlandse tafeldruiven bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt. Liefhebbers kunnen niet wachten en komen dagelijks bij de kwekerij van Hilde en Arnold vragen of ze al kunnen proeven. 

Westlandse tafeldruiven bij Nieuw Tuinzight

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight is een familiebedrijf waar sinds 1885 de bekende Westlandse tafeldruiven met liefde worden gekweekt. Hilde en Arnold Jansen kweken biodynamisch en laten de natuur het ritme bepalen. Des te meer zonneschijn, des te sneller de druiven geoogst kunnen worden en het winkeltje in de kas open gaat. 

Kom jij, als de tijd rijp is, ook proeven van deze juweeltjes?

Druivenwinkel geopend

In de druivenoogsttijd, vanaf half augustus tot half november, kunnen bezoekers genieten van lekkere, sappige Westlandse druiven. En natuurlijk kunnen er dan druiven geproefd en gekocht worden in het winkeltje. Nét als huisgemaakte druivensap en jams. 

Rondleidingen

Een ontmoeting met de druiventuinder en het bijzondere verhaal van de biodynamische druiventeelt maak je mee tijdens de Oogst Open Dagen. Ook kunnen bezoekers genieten van verrassende en inspirerende rondleidingen in de druivenserres georganiseerd in samenwerking met schippers uit Westland en Midden-Delfland. In 14 druivenserres worden authentieke druivenrassen gekweekt zoals de Blauwe en Witte Frankenthaler, Muskaat van Alexandrië en Black Alicante. Allemaal oude druivenrassen die ‘Westlands Roem’ worden genoemd. De rondleiding wordt afgesloten met een tissie druiven.

Openingstijden

De druivenserres zijn geopend tijdens de Oogst Open Dagen in het tweede weekend van september of op afspraak. Het druivenseizoen is van midden augustus tot midden november.
In het druivenseizoen is de druivenwinkel elke werkdag van 11.00-17.30 uur en zaterdag van 10.00-16.00 uur geopend.