Route soleil naar Westlands Roem

Dit is een gezellig en leuk arrangement met een Frans tintje. Stap in een 2CV, rij door leuke tuinderslaantjes en bezoek een van de nostalgische druivenkassen. 

Route soleil naar Westlands Roem

Tijdsduur
4 uur

Aantal deelnemers
Vanaf 10 personen

Voor wie
Iedereen die het leuk vindt in een eend het Westland te ontdekken en echte Westlandse druiven te proeven.

Wanneer
Altijd, maar de druiven zijn rijp rond de derde week van augustus tot midden november.

Beschrijving van het arrangement 
De Route Soleil naar Westlands Roem start bij Eenden Tours Westland. Hier wordt je gastvrij ontvangen met koffie, thee en appeltaart. Na de koffie is het tijd voor het echte werk. Hoe bestuur je een ‘Lelijke eend’? Joost en Jacques vertellen je alles over sturen, remmen en gas geven zodat je zelf op weg kunt in je eigen 2CV. Mooi weer? Het dak kan open en voor je het weet rijd je in een cabrio langs Westlands wegen. Langs leuke tuinderslaantjes, de Westlandse kassen en de polder van Midden-Delfland gaat de route richting Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. In de oude druivenserre wordt je ontvangen door Hilde en Arnold Jansen en kun je aanschuiven voor een druiveneetgelegenheid. Druiveneetgelegenheden waren er vooral in de eerste helft van de vorige eeuw. Vele bezoekers uit Den Haag en andere contreien hebben bij Westlandse druiventuinders op het erf druiven gegeten en de druivenserres bezocht. Zo zittend onder de druiventrossen waan je je in zonnige Franse sferen. Na de druiveneetgelegenheid neemt de druiventuinder je mee voor een verrassende rondleiding door de druivenserres. Je hoort het bijzondere verhaal van de druiventeelt die al sinds 1885 in onze beide families een heel belangrijke rol speelt. Westlands Roem, de lekkerste druiven die er zijn, zijn echte tafeldruiven die je vers van de tros opeet.

Tenslotte stap je weer in je 2CV om lekker rond te toeren en te genieten van de mooie natuur in Midden-Delfland en Westland.

Inbegrepen:

  • Koffie, thee en appeltaart
  • Gebruik Deux Chevaux
  • Routebeschrijving
  • Druiveneetgelegenheid
  • Rondleiding door de druivenserres

Prijs per persoon:
54,50 euro per persoon

Boeken:
Neem contact op met Hilde van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight: info@druivenkwekerij.nl of via 06 42 25 12 57
Of neem contact op met info@eendentourswestland.nl