Strandritten met het paard

De strand en de duinen maken Westland bijzonder. En als paardrijliefhebber is er niks heerlijker dan een ontspannen strandrit met het paard of een paardrijden door de duinen.

Strandritten met het paard

Ruiter Recreatie Centrum Noordland (aangesloten bij FNRS) ligt op circa 10 minuten van het prachtige strand af. De manege biedt een paar keer per week mooie één tot vier uur durende buitenritten door duin en strand aan, waarbij je tussendoor ook kunt lunchen. De buitenritten zijn verdeeld in ‘rustig’ (stap en draf) en ‘pittig’ (stap, hoger tempo draf en galop). Dus je kunt zelf kiezen wat het beste bij je past. Rijkleding, chaps, rijlaarzen, veiligheidscap zijn wel verplicht, de cap/laarzen/chaps zijn kosteloos te leen. Bovendien worden alle buitenritten begeleid door deskundigen.

De ritten kosten 22,00 per persoon per uur (toeslag privérit 10 per persoon per uur). Bel voor meer informatie!

Ruiterpaden in de omgeving

De ritten gaan meestal richting duingebied Dixhoorndriehoek en de Nieuwe Waterweg, omdat daar uitgebreide ruiterpaden zijn. Het is ook mogelijk om een unieke rit richting de Zandmotor te maken.

Zomerperiode

In de Gemeente Westland zijn paarden in de zomerperiode toegestaan van 19.00 – 24.00 uur en van 24.00 – 10.00 uur tussen slag Beukel en Arendsduin. Of als het op buienrader onder de 18 graden is. 

Vakantiestalling

Neem je graag je eigen paard mee? Dan staat er een mooie vakantiestalling voor je paard/pony klaar.