Surf Project voor kinderen met een beperking

zaterdag 30 juni 2018, 15:00

Surfen is niet alleen een stoere sport, maar heeft ook een positief effect op de ontwikkeling van kinderen met een beperking. Het versterkt het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden! Daarom is er: Surf Project!

Surf Project Ter Heijde

Fit worden, zelfvertrouwen ontwikkelen en sociale vaardigheden vergroten. Dat is de insteek van het Surf Project, een stichting die surflessen verzorgt voor kinderen met het syndroom van Down, autisme en ADHD. Na succesvolle seizoenen in Zandvoort, Ouddorp en Camperduin is Dreams Surfschool in Ter Heijde de vierde locatie waar het Surf Project actief is. Op zaterdag 16 juni, 23 juni en 30 juni van 15.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen met Down, autisme en/of ADHD onder enthousiaste een-op-een begeleiding het water in om te leren golfsurfen. Het project wordt vrijwillig gerund door professionals. 

Structuur en duidelijkheid

“We zijn enorm trots dat we in Ter Heijde gaan samenwerken met Dreams Surfschool”, vertelt Suzanne van den Broek, oprichter van het Surf Project. “Met deze uitbreiding kunnen we meer kinderen de kans geven om te komen surfen. Ook kinderen die nu op de wachtlijst staan. Ter Heijde heeft een rustig strand en alle faciliteiten om kinderen met een beperking de structuur en duidelijkheid te bieden die ze verdienen”.  Paul is eigenaar van Dreams Surfschool. Het Dreams gevoel uit hij als ‘Durf te dromen en durf voor je dromen te gaan. Vallen en weer opstaan en vooral veel plezier maken.’ 

Meer informatie

Het aankomende seizoen zullen de deelnemers in Ter Heijde dat magische surfgevoel ervaren. Kinderen uit heel Nederland kunnen worden aangemeld. Er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar voor deelnemers. Opgeven kan via de website www.surfproject.nl.

Datum

za 30 jun 15:00