Themapark de Westlandse Druif

Druiven uit de supermarkt komen vaak van overzee, maar vroeger kwamen ze uit het Westland. En weet je wat? Deze zijn ook nog eens veel lekkerder en heerlijk dorstlessend. Leer van de meester hoe je oer-Hollandse overheerlijke druiven kunt telen. 

Themapark de Westlandse Druif 

Themapark de Westlandse Druif geeft rondleidingen en workshops en heeft ook een museum waar je alles te weten komt over druiven als de Muskaat, de Frankentaler en de Golden Champion. Aan de hand van drie generaties, die symbool staan voor de bloei, de neergang en de veelbelovende toekomst van De Westlandse Druif, leer je alles over deze heerlijke vrucht en over de geschiedenis van de Westlandse druiventeelt.  

Westlandse druiven

De Westlandse (biologische) druiven worden geteeld in glazen kassen. Door de druiventrossen te ‘krenten’ (uitdunnen van de korrels) ontstaat een prachtige volle tros met grote korrels. De tafeldruiven zijn heerlijk om zo te eten, maar kunnen natuurlijk ook gebruikt worden voor de bereiding van sap, vruchtensla, vruchtenbowl en veel andere gerechten. Westlandse druiven zijn beschikbaar van eind juni tot en met half december.

Rondleiding

Themapark De Westlandse Druif verrast in vele opzichten. Een bezoek aan het volledige themapark ‘De Westlandse Druif’ duurt ongeveer 1,5 uur. Toegang tot de kassen is alleen mogelijk in combinatie met een rondleiding. Ter afsluiting is er de gelegenheid om nog even in de winkel met gerelateerde producten rond te kijken en natuurlijk de heerlijke Westlandse druiven te proeven!

Het gehele park is rolstoel en rollator toegankelijk.

Informatie

Vlotlaan 535
2681 TW Monster
Tel: 0174-248787
receptie@westlandsedruif.nl
www.westlandsedruif.nl
Facebook

Openingstijden:
Geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur – 16.00 uur (horeca tot 17.00 uur). Op maandag gesloten.
Op aanvraag ook buiten deze tijden geopend! Rondleidingen voor passanten vinden op vaste tijden plaats (zie website). Groepen kunnen in overleg een tijd bepalen.