Tomatensoepfietsen

zaterdag 12 oktober 2019, 10:00

Op zaterdag 12 oktober gaat er weer een super leuke fietstocht van start: Tomatensoepfietsen! Deze nieuwe fietstocht brengt je langs verschillende stalletjes langs de weg, kwekerijen, boerderijen en kleine winkeltjes in het Westland en Midden-Delfland.

ORGANISATIE 

Voorfietser Marja van ‘Fietsen voor m’n eten – Westland‘, Slow Food Rotterdam / Den Haag en Puur Midden-Delfland organiseren samen deze fietstocht op zaterdag 21 oktober vanaf 10:00.

ROUTE

Je fietst met Marja langs verschillende stalletjes en leuke kleine winkels voor ingrediënten, bezoekt een van de boerderijen van de Delflandse Vleesmeesters en krijgt een kijkje in de tomatenkas en de gezellige tomatenwinkel “Lokaal Westland”. Na het fietsen ga je samen bij De keuken van Sandra de soep bereiden en opeten. Deze fietstocht heeft een afstand van ongeveer 25 km. Regelmatig stop je langs de weg om ingrediënten en ander lekkers langs de weg te kopen.

Programma zaterdag 12 oktober 2019:

10:00
Verzamelen bij Op Hodenpijl, Rijksstraatweg 20-22, 2636 AX in Schipluiden
10:30
Start Tomatensoepfietsen, met o.a. een bezoek aan Farm I See en de Delflandse Vleesmeesters
14:30 
Naar verwachting aankomst bij De Bakker Westland. Hier krijg je een kijkje in de tomatenkas, bereid je gezamenlijk de Westlandse tomatensoep (met of zonder ballen) en eten jullie deze op onder het genot van een gezellig praatje met elkaar en onderweg gescoord fruitsapje.
Eindtijd
?? (Afhankelijk van hoe Westlands gezellig het is…). Hierna kun je op eigen gelegenheid terug fietsen naar huis of naar Op Hodenpijl als je met de auto bent gekomen.

Zelf meenemen:

  • Een bankpas om het deelnamebedrag van € 17,50 te kunnen voldoen. Deze prijs is INCLUSIEF de ingrediënten van de tomatensoep die we bij elkaar fietsen om ‘s middags te bereiden. Dit kan bijvoorbeeld gepind worden bij voorfietser Marja of wordt van tevoren met een betaalverzoek of bankstorting overgemaakt. Ook voor consumpties onderweg en op de eindbestemming, is het handig om een bankpas bij je te hebben.
  • Voldoende kleingeld om van alles lekkers langs de weg te kopen.
  • Een stevige fiets met fietstas(sen) en/of fietsmand. Heb je geen fiets tot je beschikking? Dan kan deze ook gehuurd worden bij Fietsverhuur Westland, bij Enjoy Bicycle Tours of bij je eigen accommodatie als je deze streek als toerist bezoekt.
  • Een degelijk bewaarbakje om de overgebleven soep in mee naar huis te nemen met plastic tas eromheen.
  • Regenkleding indien regen voorspeld. Voorfietser Marja laat zich alleen tegenhouden bij onweer, hagel en vanaf windkracht 8…

AANMELDEN

In verband met het maximale aantal deelnemers (12 personen) is aanmelden verplicht en dat kan via deze pagina. 

Marja kijkt ernaar uit om samen met jou te gaan Tomatensoepfietsen!

Datum

za 12 okt 10:00