UNIEK UITJE: Galopeer over het strand

Westland barst van de unieke uitjes en deze goedbewaarde 'geheimen' gaan we jullie 1 voor 1 prijsgeven. Hiervoor beginnen we aan de kust in 's-Gravenzande bij Manege Noordland voor een paardrij-rit op het strand. 

Wat maakt dit uitje zo uniek? 

Het paardrijden gebeurt op een enorm mooi stukje Westlandse natuur. Je begint in de bak, maar vervolgt al snel je weg door het hoge gras in de duinen, langs de Banken (een meer in de duinen) zo naar de kustlijn op het strand. 

Route

Meestal gaat de rit richting de Nieuwe Waterweg (Hoek van Holland), waar je de binnenvarende zeeschepen van Rotterdam kunt bewonderen. Vanaf 's-Gravenzande kun je ook de andere kant op rijden richting de Zandmotor. De Zandmotor is een kunstmatig aangelegd schiereiland ter hoogte van Ter Heide/Monster om aldaar de kust te versterken. Het schiereiland, met daarin een aangelegd binnenmeer, is bijna 150 hectare groot en te paard is er vanuit het uiterste punt (ca. 1 km. vanaf de kustlijn in zee) een goed zicht op de Maasvlakte en Kijkduin. Bij goed weer kun je zefs Scheveningen zien liggen. Op het binnenmeer en rondom de Zandmotor zijn diverse watersporten actief, zoals het Kitesurfen. Wat een geweldig uitzicht oplevert! 

Wanneer kunnen paard en ik het strand op? 

Bij het paardrijden op het strand, is het belangrijk om rekening te houden met twee elementen. Als eerste de tijden waarop je op het strand mag komen en de getijden. Vraag Manege Noordland om advies bij twijfel over het beste tijdstip. 

Aanrader

Paardrijden op het strand is op zijn mooist bij laag water, er kan dan volop gegalopeerd worden over het brede Westlandse strand. 

Hoe kan ik dit boeken? 

Boeken kan via de website van Manege Noordland. 

Volg de website voor nog meer unieke uitjes! 

Datum

maandag 17 juni 2019

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!