Geniet van een vakantie aan zee in Nederland

foto: Danny Taheij

Een vakantie aan de kust

Boek jij ook graag een vakantie zee? Je kan in Nederland ook genieten van “zon, zee en strand”. Ontdek de onontdekte parel aan de kust: het Westland! Hier heb je álle ingrediënten voor een fijne vakantie aan de zee in Nederland.

Het Westland? Is dat niet de Glazen Stad met de vele kassen? Dat klopt. Deze tuindersregio staat er vol mee. Maar naast veel tuinbouw, innovatie en de bloemenveiling heeft deze regio pittoreske dorpskernen, maar liefst 8 stranden, bijzondere historie en fantastische horeca. Dit maakt van het Westland een verrassend vakantieoord in eigen land voor jong en oud.

Jouw vakantie in het Westland

Ontdek hoe fijn een vakantie aan de Westlandse kust kan zijn. Hier is de rust, de ruimte en gastvrijheid.

Overnachten aan de kust

Overnachten aan de kust

Het Westland is de onontdekte parel aan de Nederlandse kust. Hier vind je gezelligheid op het familiestrand of de rust in de natuur. Je kan hier op loopafstand van de zee verblijven of zelfs op het strand slapen in een pipowagen! Overnachten aan de kust, onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen, wil jij als eerste van je familie of vrienden ontdekken!

Zomerse uitjes

Of je hier nu een dagje of langer verblijft, je ontkomt niet aan deze leuke Westlandse uitjes! Leuk voor het hele gezin.

Twee jongens en twee meisjes die met de fiets met voorop een houten kratje stoppen bij een glazen druivenkas om druiven te halen tijdens de fietstocht Bakkie Fietsen in het Westland

Familiepret

Niets zo fijn als eropuit voor een leuke dag vol familiepret. Het Westland heeft tal van leuke doe-activiteiten voor het hele gezin.

Lees meer

zonnig houten terras van strandtent op palen the coast in het westland

Strandtenten in het Westland

Ontdek de 7 verschillende strandtenten aan het Westlandse strand om te genieten van een hapje en een drankje.

Lees meer

families die op het strand van het Westland aan het zwemmen zijn in zee nadat de zon is ondergegaan aan de kust

Tips voor de zomer

De zomer is een seizoen waar bijna iedereen wel naar uitkijkt. Wij helpen je met enkele handige tips voor een superleuke zomer.

Lees meer

Keuze uit maar liefst 8 stranden!

Ja je leest het goed. De Westlandse kust is zo lang dat er 8 strandopgangen zijn. En ieder strand is dankzij de duinen, de strandtenten of de strandactiviteiten weer anders.

Ontdek deze 8 stranden

Gezellig uit eten in het Westland

Gezellig uit eten

Er is een verrassend rijk aanbod aan eet- en drinkgelegenheden in het Westland. In de verschillende dorpskernen vind je leuke en gezellige restaurants en cafés. En vergeet natuurlijk niet de standtenten aan de Westlandse kust waar je hip tot en met oergezellig een hapje kunt eten.

De natuur in

Op verschillende plekken in het Westland kun je recreëren in het groen. Er zijn heerlijke plekken voor een wandeling. Je kan een bootje huren met het gezin. Of fiets langs de kust voor een mooi uitzicht op zee.

wandelaars op het strand van het Westland op een herfstige dag met op de voorgrond vogels die baden in een poel met zeewater in het Westland

Wandelen

Wandelen in het Westland is afwisselender dan je denkt: wandel langs de prachtige kust, door de duinen, tussen de kassen of in het bos.

Lees meer

e-bike op het pad door de duinen bij Slag Arendsduin in het Westland

Fietsen

Westland is een heerlijk gebied om fietsend te verkennen. Het landschap tussen de kassen en langs de kust is uniek en tref je nergens anders.

Lees meer

Rondvaartboot van Rondvaart Westland vaart langs een varende oude Westlander die wordt opgebouwd met bloemen, groenten en planten voor het Varend Corso in het Westland

Varen

Het Westland heeft ruim 90 kilometer aan recreatief vaargebied. Huur een sloep of vaar mee met een rondvaart.

Lees meer

Cultuur snuiven

Musea en cultuur

Tussen de kassen van het Westland is veel kunst en cultuur te vinden: musea die de geschiedenis van ons gebied laten zien, typische Westlands culturele evenementen en ateliers en galeries. Leuk voor het hele gezin!

Streekproducten

Westlandse streekproducten worden gewaardeerd omdat ze uit eigen streek komen, de maker een bekende is, ze super vers zijn en vaak ook nog eens extra lekker.

Lees meer

11 dorpskernen

Shoppen

De verschillende dorpskernen in het Westland hebben ieder hun eigen sfeer. Kom hier voor mooie pittoreske straatjes, mooie winkels en gezellige horeca.

Bereikbaarheid Westland

Handige informatie over de bereikbaarheid van het Westland met de auto en het openbaar vervoer.

Lees meer

Alle locaties op de kaart

Op de onderstaande kaart vind je alle locaties terug van  toeristische-recreatieve ondernemers die op de website van Bezoek Westland te vinden zijn.